Bu evin kirası her ay değişiyor: Gram altınla ödeme

Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Ali Duman, Ankara'nın Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi'ndeki evini kiraya vermek için alışılmadık bir yöntem geliştirdi.

Duman, evinin kira bedelini aylık 7 gram altın, yıllık kira bedelini ise 84 gram altın olarak belirledi. Depozito ücreti ise 500 dolar olarak düzenlendi.

Duman, kira bedelini altın cinsinden belirlemenin kendisi için daha adil bir sistem olduğunu düşündüğünü belirtti. Duman, "Kötü niyetli kiracılarla muhatap olmamak için böyle bir yöntem geliştirdim. Evinizi kiraya verdiğinizde başlangıçta kira miktarı yüksek olabilir, ancak yıl sonunda bu miktar, maaşının 5'te 1'ine tekabül etse bile, düşmüş olacaktır," dedi. Yıllar önce evini 1500 liraya kiraya verdiğinde, memur maaşlarının artışıyla kiranın düşük kaldığını ve bu nedenle kayıp yaşadığını ifade etti. Altın cinsinden kira belirleyerek enflasyon karşısında kaybını minimize etmeyi amaçladığını söyledi.

Duman, kirayı Kapalı Çarşı'da gram altın fiyatı ile sabitlemeyi ve böylece enflasyon karşısında kirayı korumayı planladığını belirtti. Ayrıca, kiracıların da mağdur olmaması için yıllık artışı gram altın üzerinden yapmanın daha adil olacağını ifade etti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ise, Duman'ın bu yönteminin alışılmadık olduğunu ve emlak piyasasında art niyetli ev sahiplerinin kira bedelini yükseltme çabası içinde olduklarını belirtti. Akçam, konut fiyatlarının artışı ve kiracılar üzerindeki yükün farkında olduklarını ancak her ev sahibinin bu tür uygulamalara başvurmadığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri