Bu hizmet Ankara'da sadece Gölbaşı'nda var!

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, bir ilke imza atarak Başkent'te ilk ve tek nostaljik ulaşımı hayata geçirdi. Bu hizmet 7'den 70' herkesin ilgi odağı oldu. Detaylar haberimizde...

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

2019'da MHP'den belediye başkanı seçilen Ramazan Şimşek, Gölbaşı'nda birçok projeyi hayata geçirdi. Bu projeler arasında Tulumtaş Mağarası başta olmak üzere ulaşımda da yenilikler yer aldı.

Eylül 2023 tarihinde test sürüşlerine başlayan ve büyük ilgi gören Nostaljik Tramvay, Gölbaşı'nda yaşayan vatandaşlarca severek kullanılıyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, eylül ayında tramvayların ismini Mogan ve Eymir olarak kamuoyuna duyurdu. O tarihlerde test sürüşlerini de yapan Şimşek, "Hem rahat ve pratik ulaşımı Gölbaşı halkıyla buluşturup hem de Nostaljik Tramvay’la Gölbaşı turizmine katkı sağlayacağız. Amacımız Gölbaşı’nın ismini duyurmak, Gölbaşı esnafına katkı sağlamak, üniversiteli öğrencilerimizle esnafımızı buluşturmaktır" mesajını vermişti.

ÇOCUKLAR, NOSTALJİK TRAMVAYLA TATİL KEYFİ YAŞIYOR

Halka ücretsiz hizmet veren Nostaljik Tramvay, sömestr tatilinde çocukların hem Gölbaşı'nı keşfetmesini hem de keyifli anlar yaşamasını sağlıyor.

Tramvaylar, sabah 09.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında hizmet vererek, 28 kişilik kapasiteleriyle sahil bandından Üniversiteler Caddesi'ne doğru her saat başı sefer yapıyor. Toplamda 3,1 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olan tramvaylar, tamamen yeşil enerji kullanarak depolanan şarjla 15 saat boyunca hizmet veriyor.

Gölbaşı'nda toplamda 10 durağa sahip olan tramvay hattı, Yurtlar, Üniversiteliler Caddesi, Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi, Kaymakamlık, Mevlana Parkı, Cemal Gürsel Caddesi 1, Cemal Gürsel Caddesi 2, Hükümet Caddesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Atatürk Sahil Parkı duraklarını kapsıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri