Büyükşehir'den kurban satış noktalarına denetim

Kurban Bayramı hazırlıklarına ara vermeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da belirlenen 5 noktada kurulan kurban satış ve kesim alanlarında denetim gerçekleştirdi. Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum sağlığını olumsuz etkileyebilecek tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların ve kurban satıcılarının huzurlu bir bayram geçirmeleri, sorun yaşamamaları için tüm birimleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile Ankara Zabıtası, Ankara'da kurulan kurban satış ve kesim alanlarında denetim gerçekleştirdi.

Sağlık İşleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile Ankara Zabıtası tarafından denetim gerçekleştirildi.

Çankaya Mühye, Mamak Ortaköy, Karapürçek Tatlar, Keçiören Bağlum, Yenimahalle Yakacık’ta kurulan toplam 5 kurban satış ve kesim alanında incelemelerde bulunan ekipler, kurbanlıkların sağlık durumları başta olmak üzere, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporları ve nakil belgeleri ile küpelerini kontrol etti.

Satışa sunulan kurbanlıkların veteriner hekimler tarafından kontrolünün sağlandığı kurban satış alanında, zabıta ekipleri de kurban satışı yapan satıcıların belgelerini kontrol ediyor.

İlçe sakinlerinin daha sağlıklı ve temiz bir ortamda kesim yapılabilmesi için bölgelerde gerçekleştirilen rutin hijyen çalışmasını artıran Büyükşehir Belediyesi, alanlarda ve kurbanlıkların bulunduğu çadırlarda ilaçlama da gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplum sağlığını olumsuz etkileyebilecek tüm önlemlerin alındığını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Kurban Bayramında oluşabilecek çevre ve insan sağlığına olumsuz etki yapabilecek unsurları ortadan kaldırmak üzere ilçe belediyelerinin ilgili müdürlükleriyle toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ünsal, "Ekiplerimizle birlikte belirlenen noktalardaki kurban satış yerlerini ziyaret ettik, denetimlerimizi gerçekleştirdik. Bu denetimlerimiz bayram süresince devam edecek. Amacımız insanlara ve çevreye zarar vermeden bu dini vecibemizin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak” dedi.

Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, bu yıl vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda kurbanlıklarını satın alabilmeleri ve kesebilmeleri için geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde ilçe belediyelerimizin katılımıyla kurban satış alanlarını yeniden düzenledik, ilaçlamasını planladık. Bu dönem vatandaşlarımıza çok daha iyi hizmet vereceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri