Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 3 gün boyunca Altındağ'da

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Altındağ'da kapılarını ziyaretçilere açtı ve üç gün boyunca Şair Baki Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale Savaşları’nın ruhunu yaşatmak amacıyla hayata geçirilen mobil müze, bu anlamlı dönemi yakından tanıtmayı hedefliyor.

Müze, Çanakkale savaşlarına dair çeşitli materyallerin, videoların ve savaş objelerinin sergilendiği özel bir alan sunuyor. İlk ziyaretçileri ise Altındağ Belediyesi’ne bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklar oldu. Sergilenen eserleri merakla inceleyen minikler, müzeye büyük ilgi gösterdi. Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 27-29 Eylül tarihlerinde tüm Ankaralılar tarafından ziyaret edilebilecek.

BAŞKAN TİRYAKİ TÜM ANKARALILAR'I DAVET ETTİ

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin Çanakkale ruhunu yaşatmak için önemli bir hizmet olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Milletimizin vatanseverlik, fedakarlık ve cesaretinin sembolü Çanakkale savaşlarımızın anlatıldığı, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Altındağ’a geldi. Müze, Şair Baki Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. 3 gün boyunca vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak. Gezen kişileri adeta savaş yıllarına götüren bu müze, ebediyen yaşayacak olan Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla tasarlanmış. Biz de ilk olarak kreşlerimizde eğitim gören miniklerimizi gezdirdik” dedi.

Başkan Tiryaki “Her yaştan vatandaşlarımızın mutlaka görmesi gereken bir müze… Tüm vatandaşlarımızı mobil müzeyi ziyaret etmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri