Çankaya Belediyesi 2023 yılında toplamda 40 bin 435 yer denetledi

Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, Ankara'nın merkezi konumundaki Çankaya'da 2023 yılında toplam 40 bin 435 denetim gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi Zabıta ekipleri, pazaryeri, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, bakkal, market, kasap, berber, kuaför, seyyar satıcılar, işporta ve inşaat gibi birçok alanda vatandaş sağlığı ve güvenliği için denetim uyguladı.

21 BİN 370 ŞİKAYET ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Çankaya Zabıtası, işyerlerinin vergi levhası, ruhsatları, imalathane ve hizmet işletmelerinin hijyen kurallarına uygunluğunu kontrol etti. Halk sağlığına tehdit oluşturabilecek unsurları denetleyerek, kurallara uymayanlara idari yaptırım uyguladı. Ayrıca, haksız rekabeti önlemek amacıyla 452 seyyar satıcının faaliyetine son verdi.

Çankayalılardan gelen gürültü, zamansız inşaat faaliyeti, sokak hayvanı, seyyar, çevresel atıklar gibi 21 bin 370 şikayeti de çözüme kavuşturan zabıta ekipleri, 21 bin 554 işletmeye uygunluk tutanağı düzenledi. Zabıta 18 bin 881 işletmeye de ihtar, idari yaptırım ve durum tespit tutanağı düzenledi. Esnafın eksiklerini gidermelerine yönelik iyi niyetli tutum gösteren Çankaya Belediyesi Zabıtası, denetim öncesi bildirimde bulunarak eksiklerin giderilmesi konusunda da yardımcı oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri