Çankaya Belediyesi çöp konteynerlerini yeniledi

Çankaya Belediyesi, "Tertemiz Çankaya" anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediye, kullanım ömrünü tamamlayan 3 bin konteyneri yenileyerek, sağlıklı bir kent oluşturma hedefi doğrultusunda konteynerleri yıkayıp temizleyerek hijyenik bir ortam sağlıyor.

Çevreye duyarlı projeleriyle dikkat çeken Çankaya Belediyesi, kentsel sağlığı sürdürülebilir kılmak amacıyla konteyner temizliği ve ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor. Kullanım ömrünü tamamlayan çöp konteynerlerini yenileyen belediye, bakteri oluşumunu ve kötü kokuları engellemek için semtlerdeki konteynerleri yıkayıp dezenfekte ediyor.

İlçenin temizliği konusunda taviz vermeyen Çankaya Belediyesi, eskiyen konteynerleri değiştirirken, ihtiyaç duyulan bölgelere yeni konteynerler de yerleştiriyor. Çankaya sınırları içindeki 123 mahallede, 955 personel ile 7 gün 24 saat hizmet veren belediye, çeşitli alanlara farklı boyutlarda çöp konteynerleri yerleştirerek hizmet ağını genişletiyor. Bu kapsamda, eskiyen yer üstü konteynerlerini değiştiren belediye, ilçeye 3 bin yeni yer üstü konteyner kazandırmış bulunuyor.

Şu anda ilçede, 770 litrelik 19 bin adet galvaniz konteyner, 3 metreküplük bin 811 yer üstü konteyneri ve 5 bin litrelik 636 yeraltı konteyneri olmak üzere yaklaşık 22 bin çöp konteyneri kullanılmakta. Ayrıca, kent merkezindeki cadde ve bulvarlarda basit çöplerin atılmasını kolaylaştırmak amacıyla 6 bin adet kompozit kapaklı askılı çöp poşeti bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri