Çankaya Belediyesi okulların eksiklerini gideriyor

Çankaya Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde okulların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kapsamlı destek programına hız kesmeden devam ediyor. Şehir genelinde 12 okulun dış cephe boyama, bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Çankaya Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçe sınırları içerisindeki okullarda tadilat, bakım ve boyama işlerini büyük bir titizlikle sürdürüyor. Okul yönetimlerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen bu çalışmalarla, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri hedefleniyor.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, eğitim alanındaki desteğin her zaman öncelikleri olduğunu belirterek, yaz döneminde başlatılan bu bakım ve onarım faaliyetlerinde sona gelindiğini vurguladı. " Yaz aylarında başlattığımız, talep eden okullarımızın bakım, onarım ve boyama işlemlerinde sona geldik. Sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için var gücümüzle çalıştığımız çocuklarımıza yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diliyorum." dedi.

Belediye, sadece fiziksel iyileştirme çalışmalarıyla değil, aynı zamanda sosyal projeleriyle de okullara destek sağlıyor. Bu kapsamda, okullarda ücretsiz öğle yemeği projesini uygulamaya koyan Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerine de hafta içi her gün ücretsiz akşam yemeği sunuyor. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı okul temizliği kampanyasına destek vererek, çocukların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi için gerekli her türlü desteği sağlama çalışmalarını sürdürüyor.

ORTAK KULLANIM ALANLARI YENİLENİYOR

Çankaya Belediyesi, aynı zamanda vatandaşların ortak kullanım alanları olan ibadethane, muhtarlık, taksi durağı gibi yerlerin yanı sıra okullarda da bakım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Akpınar, Aydınlar, Metin Akkuş, Ayrancı, Dumlupınar, Birlik, Büyükesat, Arka Topraklık, Çamlıtepe, Yücetepe, Koru ve Mutlukent Mahallelerindeki 12 okulda yürütülen çalışmalarla, beyaz zemin üzerine mavi ve kırmızı renklerle boyanan duvarlar, öğrencilere temiz ve ferah bir eğitim ortamı sunuyor.

Okulların taleplerine göre hazırlanan program kapsamında hareket eden belediye, son olarak Aşağı Dikmen Mahallesi'ndeki Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi'nin dış cephe boyama işlemlerine başladı. Çankaya Belediyesi, okullarda sadece boyama değil, aynı zamanda iç ve dış cephe onarımı, çatı tamiri, zemin asfaltlama, tuvalet yenileme ve bahçe duvarı düzenlemeleri gibi ihtiyaçları da karşılıyor. Ayrıca, ağaç dikimi, bank yerleştirme, çöp kovası, basketbol potası ve zemin düzenlemeleri gibi desteklerle okulların fiziki ihtiyaçlarını da gideriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri