Çankaya Belediyesi Semt Tiyatroları'na Emek ve Başarı Ödülü

Çankaya Belediyesi Semt Tiyatroları, 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nde "Yılın Projesi" ödülünü kazanarak başarıya imza attı. 2022 yılından beri faaliyet gösteren ve kısa sürede önemli bir başarı yakalayan Semt Tiyatroları, hem gururlandırdı hem de tiyatro severlere örnek oldu.

Yeni Tiyatro Dergisi'nin bu yıl 11'incisini düzenlediği Emek ve Başarı Ödülleri'nde Türkiye genelindeki tiyatro çalışmalarını akademik olarak izleyen jüri, birçok kategoride kazananları açıkladı. Dr. Öğr. Üyesi Erbil Göktaş ve genel koordinatör Mustafa İri önderliğinde, Prof. Dr. Erhan Tuna, Prof. Dr. Ayşe Didem Uslu, jüri koordinatörü Şule Kazgan, jüri üyeleri Dalya Uçankuş, Birce Semercioğlu, Oğuz K. Oğuz, Sibel Tomaç, Yavuz Yılmaz ve Ezgi Özcan'dan oluşan ekip, 300'den fazla oyunu değerlendirerek "Yılın Projesi" ödülünü Çankaya Belediyesi Semt Tiyatroları'na layık gördü.

SANATIN SEMTLERDEKİ BAŞARISI

Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Serhan Sarıkaya ve sanatçı, yazar ve yönetmen Yeşim Eyüboğlu'nun destekleriyle hayata geçirilen Semt Tiyatroları projesi, 2022 yılından bu yana ilçenin birçok semtinde gönüllü katılımcılar tarafından büyütülerek geliştirildi. Çayyolu, Maltepe, Oran, 100. Yıl ve Yıldız'da faaliyet gösteren Semt Tiyatroları'nda kursiyerler, deneyimli öğretmenler ve Çankaya İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin uzman öğreticileri tarafından eğitim alıyor.

ZENGİN İÇERİKLİ EĞİTİM PROGRAMI

Semt Tiyatroları'nda kursiyerler yaratıcı drama, diksiyon, senaryo, oyun metni çözümleme ve uygulama, makyaj, kostüm-aksesuar, dekor hazırlama, sahne ışığı ve ses, sahneleme teknikleri gibi konularda eğitim alıyor. Ayrıca akademisyenlerin katkılarıyla ortaoyunu, karagöz, batı tiyatrosu, pandomim, çağdaş tiyatro akımları ve doğaçlama tiyatro gibi konularda düzenlenen konferans ve atölyelerle yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor.

"FERHAD İLE ŞİRİN" ANKARA'YI GEZİYOR

Çankaya Belediyesi Semt Tiyatroları, bugüne kadar Kadın Sığınağı, Tersine Dünya, Entrikalı Dolap Komedyası, Yılbaşı Gecesi, Düdüklüde Kıymalı Bamya, Aklımdaki Kadınlar ve Deli Saçması gibi tiyatro oyunlarını sahneleyerek Başkentli tiyatro severlerin beğenisini kazandı. Yeşim Eyüboğlu yönetmenliğinde 100. Yıl Semt Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Ferhad ile Şirin" oyunu ise hem Çankaya’da hem de Ankara’nın farklı ilçelerinde sahnelendi.

ÖDÜL TÖRENİ ŞİŞLİ'DE

11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı ödülleri, 25 Haziran Salı günü Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri