Çankaya Belediyesi tarafından Kent Tarım Hobi Evlerinde verilen ücretsiz eğitimler devam ediyor

Çankaya Belediyesi, kent içinde tarım yapılabilmesi için oluşturulan Kent Tarım Hobi Evleri'ndeki eğitimlere 2024 yılında da devam ediyor.

Çankaya Belediyesi, 2015 yılında Mutlukent Mahallesi'nde başlattığı ve 2018 yılında Ata Mahallesi'nde ikincisini hayata geçirdiği Kent Tarım Hobi Evleri'nde 2024 ilkbahar dönemi eğitimlerine başladı.

TEORİK BİLGİYE EK OLARAK ÜRÜN ALMA İMKANI

Eğitimler, kentte yaşayan vatandaşlara toprakla buluşma ve teorik bilgiye ek olarak ürün alma imkanı sunuyor. Eğitimlerin ilk dersleri, Mutlukent ve Ata Kent Tarım Hobi Evleri'nde 3-4 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Kursiyerler, yerel tohumun önemi, sebze yetiştirme ortamı, sebze hastalıkları, dikey bahçe teknikleri, budama gibi konularda bilgi alacak. Ayrıca, temel arıcılık eğitimi, aşılama, kompost yapımı, teraryum yapım teknikleri, yağmur suyu hasadı, solucan gübresi yapımı, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği gibi konularda da uzman eğitimciler tarafından bilgiler verilecek. Eğitimler 19-20 Haziran tarihlerinde sona erecek.

ÜCRETSİZ OLARAK EĞİTİM VERİLİYOR

Çankaya Belediyesi, hafta içi çarşamba ve perşembe günleri düzenlenen tarım ve bahçıvanlık eğitimlerini Başkentlilere ücretsiz olarak sunuyor. Eğitimlere katılanlar, teorik bilgileri aldıktan sonra uzman eğitimciler eşliğinde kent bostanında bu bilgileri pratiğe dönüştürme şansına sahip olacaklar.

Eğitimlere katılmak isteyen Çankayalılar, kayıt için ilgili merkezlere başvuru yapabilirler. Eğitimler Mutlukent Kent ve Tarım Hobi Evi ile Ata Kent ve Tarım Hobi Evi'nde düzenlenmekte olup, 3 Ocak 2024 - 19 Haziran 2024 tarihleri arasında devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri