Çankaya Belediyesinden 'Afet Yönetimi' paneli

Çankaya Belediyesi, Uluslararası Afet Yönetimi Paneli düzenleyerek afetlerin önlenmesi, risk azaltılması ve yönetilmesi konularını ele aldı.

Çankaya Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Afet Yönetimi Paneline 11 ülkeden büyükelçilik temsilcisi katıldı ve deprem gibi afetlerle ilgili alınacak adımlar tartışıldı.

SİVİL TOPLUM PROJELERİ PAYLAŞILDI

Çankaya Belediyesi, afet yardımı ve dayanışması konusunda öncü çalışmalara imza atarak bu alandaki çabaları desteklemeye devam ediyor. Belediye, afet riskini azaltmak ve yönetmek amacıyla yerel paydaşlarla işbirliği yapıyor ve uluslararası tecrübelerden faydalanıyor. Panel, İtalya, Japonya, Filipinler gibi ülkelerin elçilik yetkililerinin katılımıyla Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Panelin ilk oturumunda, afetlerde hasar ve can kaybının en aza indirilmesinin önemi vurgulandı. Temsilciler, farklı disiplinlerle işbirliği ve yerel-merkezi düzeydeki çalışmaların etkili olduğunu belirtti. Ülkelerindeki sel, tsunami, su baskını, yangın ve iklim değişikliği kaynaklı afetlere karşı yürütülen çalışmaları ve sivil toplum projelerini paylaştılar. Ayrıca, güncel teknolojik gelişmelerin afet riskini azaltma, dirençli kent yapısı modellerine ve kent bilinci oluşturmaya nasıl katkı sağlayabileceği üzerinde duruldu. Türkiye adına ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban da konuşma yaptı.

Panelin ikinci oturumu, soru cevap kısmının ardından, temsilciler, AKUT ve AFAD personeli dahil olmak üzere bir fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri