Çankaya Belediyesi'nden evde sağlık hizmeti

Çankaya Belediyesi, sağlık kuruluşlarına gidemeyen vatandaşlara ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti sunarak, bin 730 kişiye birinci basamak sağlık desteği sağladı.

Çankaya Belediyesi, sağlık kuruluşlarına gitmekte zorlanan vatandaşlar için sunduğu Evde Sağlık Hizmeti'ni sürdürüyor. Belediyenin ücretsiz sağladığı bu hizmet kapsamında pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü ve kan tetkiki gibi birinci basamak sağlık ihtiyaçları karşılanıyor. Son altı ayda bu hizmetten bin 730 Çankayalı faydalandı.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri, yaş sınırı gözetmeksizin hasta ve engelli bireyler ile 65 yaş üstü ve maddi yetersizlik nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemeyen vatandaşlara ulaştırılıyor. Belediye ekipleri, hafta içi gün boyu ve mesai saatleri dışında da hizmet vererek, gerek duyulduğunda hastaları tam teşekküllü hastanelere yönlendiriyor.

Ayrıca ambulansla nakil hizmeti de sunan Çankaya Belediyesi, farklı şikayetlerle gelen vatandaşlara en uygun yönlendirmeyi yapıyor.

Bu hizmetten yararlanmak isteyenler, 458 89 00/1179 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabiliyor ve program dahilinde sağlık hizmeti alabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri