Çankaya Belediyesi'nin desteği ile Kadın Emeği Pazarı kurulacak

Çankaya Belediyesi, kadınların emeğini görünür kılmak ve ekonomik olarak güçlenmelerine destek olmak amacıyla 'Kadın Emeği Pazarı'nı hayata geçirdi. Bu pazar, el emeği ürünler üreten kadınlara her hafta Perşembe günleri Ayrancı Pazar Yeri'nde stant açarak satış yapma imkânı sunuyor.

Çankaya Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar kapsamında birçok proje geliştiriyor. Bu çabaların sonucunda "Mor Bayrak" ile ödüllendirilen Çankaya Belediyesi, ilçede yaşayan ve el yapımı ürünler üreten kadınları destekleyerek sosyal yaşama ve iş hayatına eşit katılım sağlamalarını amaçlıyor.

Her hafta Perşembe günü saat 10.00 ile 20.00 arasında Dikmen Caddesi No:61 adresindeki Ayrancı Kapalı Pazar Yeri'nde kurulan stantlarda, kadınlar çanta, deri ürünler, takı, amigurumi oyuncaklar, heykel ve tablo gibi çeşitli el emeği ürünlerini sergileyip satabiliyorlar. 19 Eylül'de açılışı yapılan bu pazarda, kadınlar Başkentlilerle buluşarak emeklerinin karşılığını almanın ve belediyenin sunduğu imkânlardan yararlanmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirttiler.

Çankaya Belediyesi tarafından kurulan birçok pazarda ürünlerini sattığını söyleyen Handan Ceyhan, "Yıllardır çok sevdiğim ürünleri satıyorum. Belediyenin bu hizmetinden çok memnunum. Bize böyle bir olanak sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Her Perşembe günü Ayrancı Pazarı'nda el emeği göz nuru ürün almak isteyen bütün Ankaralıları buraya davet ediyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda kendi ürünleriyle bütçesine katkı sağlamak isteyen Ela Toku, "Kadınlara yönelik bu destekleyici davranışından dolayı Çankaya Belediyesi bizim kalbimizde bir noktada" sözleriyle projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadınların satış yaptığı bir pazarda ilk kez stant açtığını ifade eden Görkem Ezgi Göksu ise "İlk defa katılıyorum. Çok güzel bir olanak bizim için. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Pazarı herkesin gelip görmesini istiyoruz çünkü çok güzel el işçiliği ürünler var. Kadınlar, sadece evde yemek ve temizlik yapmak ya da çocuk bakmaktan ibaret olmadıklarını gösterebilecekleri bir mecra buldular bu açıdan çok mutluyuz" diye konuştu.

Kadın Emeği Pazarı’nda satış yapmak isteyen kadınlar, yalnızca el emeğiyle ürettikleri gıda dışı ürünlerle başvurabiliyor. İkinci el ve hazır ürünlerin satışı kabul edilmiyor. Stant ücretleri sembolik bir düzeyde tutuluyor ve sadece başvuru sahibi kadınlar bu stantları kullanabiliyor. Toplamda 120 stantta, 120 kadına gelir elde etme fırsatı sunan Kadın Emeği Pazarı hakkında daha fazla bilgiye, Çankaya Belediyesi’nin başvuru sayfası olan https://basvuru.cankaya.bel.tr/etkinlik adresinden ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri