Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle Çankaya Ekim ayında sanatla süslenecek

Çankaya Belediyesi, Ekim ayına sanat dolu etkinliklerle adım atıyor. Çankaya'nın kültür ve sanat merkezleri, 8 sergi, 7 tiyatro gösterisi, 8 konser ve büyük bir festivalin yanı sıra çeşitli etkinlikler ve söyleşilerle Başkentli sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Ekim ayı itibarıyla yeni sezona giren Çankaya, dolu dolu bir sanat takvimi sunuyor.

Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), yeni sezonda 8 önemli sergiye ev sahipliği yapacak. İlk olarak, 2 Ekim'de açılacak olan "Yunus Tonkuş Retrospektif Seçki" sergisi, İbrahim Karaoğlu'nun küratörlüğünde hazırlanmış olup, 30 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu sergiyi takiben, 3 Ekim'de "İbrahim Demirel’in Tanıklığında Siyah-Beyaz Kareler", 4 Ekim'de ise "Farklı Bakışlar Olsa da" isimli kolaj sergisi ÇSM'de sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, 11 Ekim'de Fikret Otyam Sanat Merkezi'nde Hülya Koçulu'nun "Sonsuz Akış" adlı kişisel sergisi de Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Çankaya Belediyesi, bu ay önemli bir sanat etkinliğine daha imza atacak. Sanatçı, yazar ve müzikolog Ahmet Say'ın anısını yaşatmak amacıyla “Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri” verilecek. Bu ödüller, edebiyat ve müzik alanında üstün başarılar elde eden kişi veya kurumlara her yıl takdim edilecek. İlk kez düzenlenecek ödül töreni, 11 Ekim’de MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek ve Fazıl Say, babası Ahmet Say’ı onurlandırmak için bir konser verecek.

Çankaya Belediyesi'nin destekleriyle, Kültür Sanat ve Göç Etkinlikleri Merkezi Derneği’nin koordine ettiği 16. Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, 17 - 27 Ekim tarihleri arasında tiyatro severleri bir araya getirecek. Festivalde, çeşitli oyunlar, atölyeler ve sokak gösterileriyle Ankaralı sanatseverler buluşacak.

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz dünyaca ünlü sanatçımız Suna Kan, doğum günü haftasında düzenlenecek üç özel konserle anılacak. 19, 24 ve 26 Ekim tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın gerçekleştireceği "Suna Kan Keman Günleri" ile sanatçının hatırası Çankaya’da yeniden yaşatılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri