Çankaya, geleceği gençlerle şekillendiriyor

Ankara Çankaya Belediyesi, açılacak olan Çankaya Gençlik Merkezi'ni Başkentli gençlerle birlikte tasarlıyor.

Gençlere yerel yönetim süreçlerinde söz hakkı tanıyan Çankaya Belediyesi, gençlerin görüşlerini alarak gençlik merkezin oluşumuna katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çankayalı gençler, yeni merkezin tasarımında aktif rol almak için belediyenin web sayfasındaki anketi doldurarak düşüncelerini, isteklerini ve projelerini paylaşabilecek.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, gençlerin yerel yönetimlerde daha fazla yer alması için önemli bir adım attıklarını belirterek, "Gençlerin güçlendirilmesi için tüm projeleri onlarla birlikte tasarlayacağız." dedi. Güner, yeni merkezin, inovasyon ve sosyal girişimcilik alanlarını kapsayacağını, gençlere iş yaşamına hazırlayıcı dil eğitimleri, E-Ticaret kursları, start-up kurma, yaratıcı yazarlık, mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler verileceğini ifade etti. Ayrıca, alanında uzman akademisyenlerle birkaç aylık eğitim programları düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

YAŞAYAN BİR MERKEZ

Başkan Güner, gençlerin farklı ihtiyaçlarına cevap verecek bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. "Yeni merkezimiz, sosyal ve işitsel medya içerikleri üreten gençlere fiziksel olanaklar sunacak. Ayrıca üniversitelerin öğrenci topluluklarının aktif olarak kullanabileceği bir ortam tasarlıyoruz. Kafesi, bahçesi ve ortak sosyalleşme alanlarıyla yaşayan bir merkez olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi, gençlerin fikirlerini önemsiyor ve Çankaya Gençlik Merkezi’nin tasarımında onların katkılarını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri