Yeni pastacılar yetişiyor, Çankaya işsizliğe çözümü buldu!

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi işsizliğe çözüm üretmeye devam ediyor. Özel sektör firmaları ile iş birliği yapan Çankaya Belediyesi, pastacılıkta istihdam garantili mesleki eğitim programları sunuyor.

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, mesleki eğitim programlarıyla işsizliği gidermeye devam ediyor. Bu programlardan biri de garantili istihdam sağlayan Pastacılık Eğitimidir. 512 saatlik eğitimi tamamlayan katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ulusal geçerliliği olan bir sertifika alırlar. Kursiyerler, mesleğin gerektirdiği nitelikleri yerine getirdikten sonra özel sektör üretim tesislerinde "pastane şefi" olarak istihdam edilebilmektedir.

Çankaya Belediyesi, pastacılık eğitiminin yanı sıra Barista kurslarıyla da garantili istihdam imkanı sunuyor. 100. Yıl İş ve İstihdam Merkezi'nde düzenlenen bu kurslardan çok sayıda katılımcı faydalanmaktadır. Profesyonel ekipmanlarla kahve hazırlama ve servis etmeyi içeren Barista eğitimi, iletişim, zaman ve stres yönetimi, temel mesleki İngilizce ve drama eğitimini de içeriyor.

Barista eğitim programını tamamlayan 20-28 yaş arası katılımcılar, Çankaya Belediyesi iş birliği ile işbaşı eğitim programı ile iş bulma fırsatı yakalıyor. Altı ay sonra usta öğreticilik sertifikası da alıyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri