Çankaya yazı birbirinden renkli etkinliklerle karşılıyor

Sanata ve sanatçıya desteğini artırarak sürdüren Çankaya Belediyesi, haziran ayında da kent sakinlerine dolu dolu bir etkinlik takvimi sunuyor. Kültür merkezleri, sergiler, dans gösterileri, konserler ve çocuk filmleri festivali ile haziran ayı boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Ayın ilk etkinliği, usta Şair Nazım Hikmet anısına hazırlanan "Nazım Hikmet Karikatürleri Sergisi" olacak. Sergi, 1-2 Haziran tarihlerinde Kuğulu Park'ta, 3 Haziran'da ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (DTÇSM) sanatseverlerle buluşacak. Aynı merkezde 2 Haziran tarihinde, Lamia Sanat Akademisi'nin "Birlikte Yaratılan Ritim" adlı bale ve müzikli dans gösterisi izleyicilere sunulacak.

Çankaya Belediyesinin haziran ayı etkinlikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Bayraktar ve Sokullu Gelişimsel Oyunevleri ile Çayyolu ve Kıkkonaklar Çocuk Atölyesi ve 23 Nisan Oyunevi öğrencileri tarafından hazırlanan "İlk Sahnem" bale ve müzikli dans gösterisi, 5 Haziran'da Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Bu etkinliklerle Çankaya Belediyesi, sanata verdiği desteği ve Başkentlilere sunduğu kültürel zenginliği bir kez daha gözler önüne seriyor.

FİLM FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Çankaya Belediyesi, öğrencileri de unutmadı. Çankaya, 7. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. 1 Haziran'da başlayacak ve 7 Haziran'a kadar sürecek olan festivalde, onlarca film minik izleyicilerle buluşacak. Festival, renkli etkinliklerle zenginleştirilecek ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek çeşitli atölyelerde, çocuklar konularında uzman konuklardan ücretsiz sanat dersleri alma fırsatı yakalayacak. Çankaya Belediyesi, bu etkinlikle öğrencilerin hem eğlenmesini hem de sanatsal becerilerini geliştirmesini hedefliyor.

Çankaya Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde gerçekleşecek olan "Dünya Çevre Günü Karikatürleri Sergisi" 5 Haziran tarihinde Kuğulu Park'ta Başkentlilerle buluşacak. Sergide, grafik tasarımdan iç mimarlık ve çevre tasarımı projelerine, seramikten heykele, resimden enstalasyona beş bölüm mezunlarının çeşitli disiplinlerde yarattıkları eserler 11 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

KONSERLER

Yaşar Kemal Kültür Merkezi bu ay 3 ayrı konsere ev sahipliği yapıyor. 6 Haziran tarihinde Hermes Sanat Akademisi öğrencileri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğlenceli bir "Yıl Sonu Konseri" ile eğitim dönemine veda edecek. 13 Haziranda Legato Oda Orkestrası sahne alırken 14 Haziran'da ise Gürkan Sürmen Halk Müziği Topluluğu "Efelerin Efesi" konseri ile Başkentlilerle buluşuyor.

TARİHE YOLCULUK

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ise Çankaya Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye Çin Dostluk Vakfı, CGTN Türk işbirliği ile Dragon Boat Festivali kapsamında düzenlenecek olan "Çin İpek Nakış ve Heykel Sergisi", 12-14 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. sergi, 15 Temmuz'a kadar misafirlerini ağırlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri