Çankaya'da 7. Kadın Emeği Festivali sona erdi

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 7. kez gerçekleştirilen "Kadın Emeği Festivali", Başkentlilerle buluşarak büyük ilgi gördü. 5 Temmuz'da başlayan ve üç gün süren festival, Uğur Mumcu Parkı'nda renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Festival kapsamında, "Elimin Emeği Evimin Ekmeği" projesi çerçevesinde 180 kadın, kendi el emeği ürünlerini sergileyerek gelir elde etme fırsatı buldu. Stantlarda el işleri, ev yapımı ürünler ve sanat eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivalin son gününde, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de stantları gezerek kadın emeği ürünlerini yakından inceledi ve katılımcılarla sohbet etti.

Başkan Güner, festivale katılan tüm emekçi kadınlara teşekkürlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaşan Başkan Güner, festivale katılanların ürünleriyle ilgili olumlu geri bildirimlerde bulundu.

Festivalde çocuklar da unutulmadı. Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde, çocuklar için bubble show, kukla gösterileri, müzikli maskotlar ve yüz boyama aktiviteleri düzenlendi. Ayrıca, konserler ve gösterilerle renklenen festival, Başkentliler arasında büyük bir coşkuyla karşılandı.

Çankaya Belediyesinin düzenlediği Kadın Emeği Festivali, toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek ve kadın emeğini desteklemek amacıyla önemli bir platform sağlamaya devam ediyor. Başkentlilerin ve katılımcıların beğenisini kazanan festival, bölgede ve şehir genelinde olumlu yankılar uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri