Çankaya’da bulunan bu parkı fareler bastı! Mahalle sakinleri yetkililerden çözüm bekliyor!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan 100.Yıl Parkı’nda sahipsiz sokak köpeklerinin dışında fareler de cirit atıyor. Mahalle sakinleri hem sahipsiz sokak köpekleri hem de fareler için yetkililerden çözüm bekliyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Sahipsiz sokak köpekleri, Türkiye’nin uzun zamandır gündeminde yer alıyor. Türkiye'de dönem dönem tartışmalara sebep olan sahipsiz köpekler hâlâ ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Son yıllarda artış gösteren köpek popülasyonu nedeniyle sokaklarda, caddelerde, sahillerde, parklarda, yürüyüş ve bisiklet parkurlarında zaman zaman sahipsiz köpek saldırıları yaşanıyor. Başkent Ankara’nın birçok ilçesinde bulunan sahipsiz sokak köpekleri de birçok vatandaşın yaralanmasına neden oldu.

MAHALLE SAKİNLERİ YETKİLİLERE SESLENDİ: FARE SORUNUNU ÇÖZÜN!

Çankaya ilçesinde bulunan 100. Yıl Parkı’nda da sahipsiz köpek ve fare sorunu yaşanıyor. anadolugazete.com.tr’ye konuşan mahalle sakinleri, köpekler yüzünden parka adım atamadıklarını söyledi.

Köpeklerin agresif olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Parkta çok sayıda köpek bulunuyor. Ancak köpekler agresif. Mahallede sokak köpeklerinin dışında fareler de bulunuyor. Parkta çok sayıda fare var. Yetkililere durumu bildirdik. Yetkililer parka fare zehri koyabileceklerini söylediler ancak köpeklerin de zehri yiyebileceği endişesi yüzünden zehir konulmadı. Şu an fareler için çözüm bulunamadı. Parka gitmeye çekiniyoruz.” diye sitem ettiler.

Köpek dışkısından birçok hastalığın bulaştığını anımsatan mahalle sakinleri, bu durumun da endişe verici olduğunu söylüyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri