Çankaya'da 'Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?' paneli düzenlendi

Çankaya Belediyesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği işbirliğiyle “Cumhuriyet Kazanımlarının Neresindeyiz?” başlıklı bir panel düzenlendi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Başkentlilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe, eski Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın konuşmacı olarak katıldı.

Panele siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Murat Karayalçın’ın yanı sıra Prof. Dr. Ülker Gürkan ve Prof. Dr. Erendiz Atasü de konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, Genç Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne uzanan kazanımlar değerlendirilerek, geçmişten geleceğe bir tarih köprüsü kuruldu.

Murat Karayalçın, konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başladı ve Cumhuriyet'in temel değerlerinin önemini vurguladı. Hak ve özgürlüklerin hangi ölçüde hayata geçirildiğine dikkat çeken Karayalçın, üniter devlet, laik devlet, sosyal devlet, hukuk devleti ve demokratik devlet ilkeleri çerçevesinde sunum yaptı. Ayrıca, Anayasa kavramını ele alarak Cumhuriyet'in kazandırdığı değerleri analiz etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri