Çankaya Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği değerle dikkat çekiyor. Melih Şentürk'ün kurgusal bir olayı üç boyutlu canlandıran diorama sanatıyla oluşturduğu sergi, 'Distopik Evrenin Köhne Yapıları'nı yansıtan 17 farklı çalışmayı içeriyor. Sergide atık malzemeler diorama ile yeniden yorumlanarak, doğanın değerine vurgu yapılıyor ve enerji kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir kullanımına dikkat çekiliyor.
İNSANLARDA UYANIŞ YARATILMASI HEDEFLENİYOR
Sanatçı Melih Şentürk, eserlerinde distopik bir evreni tasarlayarak, insanın doğaya verdiği zararın sonucunda ortaya çıkan dengesizliği ve hayatta kalmak için yapılan çabaları anlatıyor. Sergide, distopik evrende hayatta kalan insanların doğaya uyum sağlamasıyla yeni bir başlangıcın simgelenmesi, atık malzemelerin minyatür olarak geri dönüşümü üzerinden anlatılıyor. Diorama Sergisi, sanatseverlere merak uyandırıcı bir deneyim sunuyor.
Melih Şentürk, Diorama Sergisi hakkında verdiği bilgide, eserlerinde insanların hızlı tempoya karşı sabrı ve emeği vurgulayarak, aylar süren detaylı çalışmaların insanı motive ettiğini belirtiyor. Sergiyi ziyaret edenlerin bu eserlere baktıklarında kendi yeteneklerine inanmalarını ve doğanın daha az tüketilmesine dair bilinç kazanmalarını umuyor. Örneğin, eski bir ses bombasının ev olarak dönüştürülmesiyle insanlarda bir uyanış yaratılmasını hedefliyor. Şentürk, bu tür uygulamaların insanların anı yaşamalarına katkı sağlayabileceğine inanıyor.