Çankaya’da ‘Eğitim Çalıştayı’ başladı

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde 3 gün sürecek ‘Eğitim Çalıştayı’ başladı.

Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevlerinde görev yapan öğretmenlerin yeni döneme en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla bir "Eğitim Çalıştayı" düzenledi. Üç gün sürecek olan bu etkinlik, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde gerçekleştiriliyor ve Safranbolu Belediyesi'nden de öğretmenler ile eğitimciler katılım sağlıyor.

Çalıştay kapsamında, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nden uzman akademisyenler tarafından ilk yardım, gelişimsel değerlendirme ve özellikler, proje tabanlı öğrenme, dil ve konuşma bozuklukları ile velilerle etkili iletişim gibi önemli konularda dersler veriliyor.

EĞİTİME YATIRIM ÖNCELİĞİMİZ

İlçe genelinde gündüz bakımevlerinin sayısını 25'e çıkaracaklarını ve "Gece Kreşi" uygulamasını da başlattıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, eğitim yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Güner, "Kaliteli ve uygun ücretle eğitim verdiğimiz 15 gündüz bakımevimizde bu yıl 2 bini aşkın çocuğumuz eğitim alacak. Çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerimizin ve gündüz bakımevlerinin tüm personelinin eğitimine de büyük önem veriyoruz. Hayat sürekli eğitim demektir. Biz de belediye olarak bu değişime ayak uydurmak için her anlamda ve her yaşta eğitimi önemsiyoruz. Gündüz bakımevi personelimize, öğretmenlerimize, tüm çocuklarımıza ve ailelerine başarılı, verimli bir eğitim yılı diliyorum" diye konuştu.

GECE KREŞİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Çankaya Belediyesi, Ankara'da bir ilki hayata geçirerek gece mesaisi yapan aileler için gece bakımevi hizmeti başlatıyor. Maltepe'de bulunan Umut Gündüz Bakımevi, gündüz hizmetlerinin yanı sıra artık gece bakımevi olarak da faaliyet gösterecek. Bu hizmet, pazar günleri hariç her gün 19.00-07.00 saatleri arasında açık olacak. Gece vardiyasında çalışan doktor, hemşire, polis, havalimanı personeli gibi farklı meslek gruplarından ebeveynler, çocukları için bu hizmetten yararlanabilecek. Başvurular 26 Ağustos itibarıyla başladı. Detaylı bilgi almak isteyen veliler, 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefonlardan bilgi edinebilir veya Çankaya Belediye Başkanlığı’nın Ziya Gökalp Cad. No:11 Kızılay A/Blok Kat 5 adresindeki Kreş Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri