Çankaya’da ilaçlama çalışmaları devam ediyor: 25 bin hektarlık alan ilaçlandı

Çankaya Belediyesi, yaz sıcaklarının etkisini sürdürdüğü bu dönemde ilaçlama çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Belediye ekipleri, ilçe genelindeki sivrisinek ve karasinek üreme alanlarını, çöp konteynerlerini ilaçlayarak zararlıların yayılmasını engellemeyi hedefliyor.

Toplam 40 bin hektar alanı kapsayan Çankaya’da, belediye bahar aylarından itibaren yoğunlaştırdığı ilaçlama çalışmalarına, Nisan ayından bu yana 860 bin litre ilaç karışımı kullanarak devam ediyor. İlçenin 123 mahallesinde sürdürülen bu çalışmalar, nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde gündüz saatlerinde, kent merkezlerinde ise gece vakti gerçekleştiriliyor. Çankaya Belediyesi, yaz mevsiminde artış gösteren sivrisinek ve karasinek gibi kent zararlılarına karşı mücadelesini bahar döneminde başlatarak, üreme alanları ve çöp konteynerlerinde yoğunlaştırılmış ilaçlama yapıyor.

25 BİN HEKTARLIK ALANDA İLAÇLAMA YAPILDI

Çankaya Belediyesi, karasinek ve sivrisineklerin üreme alanlarında kapsamlı bir mücadele yürüttü. Çöp kutuları, sulak alanlar, evsel atık toplama noktaları ve hayvansal gübrelerin bulunduğu alanlar gibi üreme yerlerinde, hava koşulları dikkate alınarak 20 günlük periyotlarla toplam 7 kez larva mücadelesi gerçekleştirildi. Bu mücadelede özel larvasitler kullanan belediye ekipleri, sineklerin üremesini engellemeye yönelik tedbirler aldı.

İlçe genelinde bulunan 14 bin çöp konteyneri düzenli olarak ilaçlanırken, 110 üreme noktasında da çalışmalar yapıldı. Ayrıca, Çankaya Belediyesi, uçkun mücadelesi kapsamında ve vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak her mahallede toplamda 12 kez ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Toplamda 40 bin hektar alana sahip olan Çankaya ilçesinin 25 bin hektarlık meskûn mahallinde, 5 ayda 860 bin litre ilaç kullanıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI İLAÇLAR KULLANILIYOR

Çankaya Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hem program dahilinde hem de vatandaşların taleplerini dikkate alarak gerçekleştirilen bu çalışmalar, gece gündüz devam ediyor. İlaçlama işlemlerinde, Sağlık Bakanlığı onaylı ve halk sağlığı ile çevreye en az zararlı, LD50 değeri en yüksek olan ilaçlar tercih ediliyor.

Kullanılan ilaç dozları, Sağlık Bakanlığı’nın çıkardığı ve tüm belediyeleri kapsayan “Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda uygulanıyor. İlaçlama faaliyetleri, özellikle sabah erken saatlerde ve gün batımından sonra, insan ve hayvanların en az etkileneceği zaman dilimlerinde uzman ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu süreç, yönetmeliğin “Açık alanlarda karasinek ergin uygulamalarının sabah erken saatlerde, sivrisinek ergin uygulamalarının ise gün batımından sonra yapılması zorunludur” hükmüne uygun şekilde yürütülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri