Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde Eğitim Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirildi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl düzenlediği Geleneksel Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya, Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Merkez çalışanları, temsilciler ve Kurban Bayramı’nda yurtdışında kurban organizasyonlarına katılan gönüllüler katılım sağladı.

Üç gün süren toplantılarda, yönetim kurulu üyeleri, temsilciler ve gönüllüler yaptıkları çalışmaları paylaştı. Bazı oturumlar topluca yapılırken, bazıları da ayrı ayrı düzenlendi. Bu süreçte, karşılaşılan sorunlar, sunulan öneriler ve geliştirilebilecek çözüm yolları detaylı bir şekilde ele alındı. Son dönem faaliyetlerinin değerlendirilmesi sonucunda, sorunların neredeyse yok denecek kadar az olduğu vurgulandı ve gelecekte olası sorunların önüne geçmek için yeni tedbirler alınması gerektiği belirtildi.

MİLLİ GÖRÜŞ’TEN SAPMADIK

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, toplantıda temsilciler, çalışanlar ve gönüllülere hitap ederek derneğin Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşlarından biri haline geldiğini vurguladı. Köylü, 20 yıl önce kurulan Cansuyu Derneği’nin gelişim sürecini ayrıntılı şekilde anlattı. Derneğin kuruluş aşamasında belirledikleri hedeflerin çok ötesine geçtiklerini belirten Köylü, bu başarının özverili çalışmalar sayesinde elde edildiğini ifade etti. Millî Görüş Lideri Erbakan tarafında önlerine konan hedef ve rotayı da dile getiren Başkan Köylü, “Cansuyu Derneğimiz Türkiye’nin en büyük yardım kuruluşlarından biridir. Geldiğimiz nokta Cansuyu Derneği olarak Millî Görüş camiamızın yüz akı bir teşkilat olduğumuzu ortaya koymaktadır. 20 Yıl önce cennet mekân Erbakan hocamız tarafından bize tevdi edilmesinin sonrasında bu işin ne kadar zor ve çetin olduğunu bilerek kabul ettik. Ve o günden bugüne kadar hocamızın bize öğrettiği ve önümüze rota olarak çizdiği Millî Görüş’ün temel esaslarından bir milim sapmadan bugüne kadar geldik. İnşallah bundan sonra da yürüyüşümüze aynı titizlikle, aynı kararlılıkla bir milim sapmadan devam ereceğiz” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDE OFİS AÇACAĞIZ

Cansuyu Derneği’nin dünyanın en az yarısında faaliyet gösterdiğini belirten Köylü, önümüzdeki yakın bir zamanda da bütün dünyanın her yerinde faaliyet gösterecek kadar büyüyeceğini söyledi. Cansuyu’nun bütün dünyayı bir ağ gibi sararak her ülkede teşkilatlanıp ofisler açacağını, her ülkede yardım faaliyetlerini yürüten ekipler oluşturacaklarını vurgulayan Köylü, “Dünya üzerindeki bütün ülkelerde ofislerimizi açacağız, bütün ülkelerde ekiplerimiz olacak ve Cansuyu Derneği merkezi Ankara’da burada şartele basıldığı zaman bütün dünyada ekiplerimiz harekete geçecek. Bu derneği o hale getirmek azmi ve kararlılığıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İSRAİL'İN SOYKIRIMINA DÜNYADAN SES YOK

Türkiye ve dünya üzerinde çok kötü bir dönemden geçildiğini hatırlatan Köylü, Gazze’de yaşananları dile getirdi. Köylü, “Hepimizin içini yakan, gönlümüzü kanatan ve bizi perişan eden bir dönem yaşıyoruz. Bu dönemde Filistinli kardeşlerimiz orada kınalı kuzular gibi katledilmektedir. O çocuklar analarının kucaklarında, kundaktaki bebekler hunharca katlediliyorlar, şehit ediliyorlar. Ancak dünyada tık yok, ses yok. Siyonizm’in bütün dünyayı esir aldığını, dünya üzerinde bütün teşkilatlarını oturttuğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

GAZZE’YE YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Olayların başladığı 7 Ekim’den itibaren Cansuyu Derneğinin Gazze’nin içerisinde yardım faaliyetlerine başladığını bildirdi. Her gün bölgede 4 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını ve çeşitli gıda ürünlerini dağıttıklarını belirten Köylü, şunları vurguladı:

“Olayların Başladığı 7 ekimden bu yana Gazze içerisinde faaliyetlerimize başladık. Günlük 4 bin kişiye sıcak yemek ve gıda maddeleri dağıtmak üzere faaliyetlerimize başladık. Mısır’ın Refah kapısını açtığı güne kadar Gazze’nin içerisine bizden başka yardım faaliyeti yürüten hiçbir STK yoktu. Mısır kapısı açıldıktan sonra da oraya en çok yardımları, en büyük yardımları yine Allah razı olsun sizlerin gayretiyle Cansuyu Derneğimiz göndermiştir. Mısır kapısı kapandı çareler arıyoruz Ürdün’de çadırlar yaptırdık. Gazze’nin kuzeyinde Cibaliye bölgesinde bir çadır kent kurdurduk Elhamdülillah. 2, 3 hafta önce üzerinde pirinç ve çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu 2 tırımız Ürdün’de yüklendi. Ardından Gazze’ye girdik ve bütün yardımları Gazzeli kardeşlerimize dağıttık. Önümüzde ki hafta ise yeni yardım tırlarımızı hazırlıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri