CarrefourSA işçileri Ankara’da eyleme gidiyor!

CarrefourSA’nın Esenyurt’taki deposunda çalışan DGD-SEN üyesi işçiler, maaş zammı ve iş sağlığı ve güvenliği (İSİG) önlemlerinin alınması talepleriyle başlattıkları direnişte 6. günlerini geride bıraktı. CarrefourSA işçilerinin eylemlerine Ankara’da devam etmesi bekleniyor.

DGD-SEN, şirket yönetiminin çözüm yönünde adım atmaması durumunda eylemlerin İzmir ve Ankara’daki CarrefourSA depolarına da yayılacağını duyurdu. Sendika, işçilerin taleplerinin karşılanması için mücadeleyi büyütmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Esenyurt deposunda başlayan direniş, CarrefourSA’nın Gebze’deki deposuna da sıçradı. Gebze deposundaki DGD-SEN üyesi işçiler, Esenyurt'taki işçilere destek vermek amacıyla eylem başlattı.

TAŞERON FİRMADAN SERT TEDBİRLER

İşçilere gönderilen mesajlarda, yapılan eylemin hukuksuz olduğu belirtilerek, direnişin devam etmesi halinde işçilerin devamsızlık nedeniyle işten çıkarılacağı tehdidinde bulunuldu. Bugün ise firmanın, Esenyurt deposunun kapılarını kilitleyerek işçilerin eşyalarını almasına bile izin vermediği öğrenildi.

CarrefourSA işçilerinin İzmir ve Ankara’da bugün eylem yapması bekleniyor. İşçilerin Ankara’da yapacağı eylemde zam ve iş sağlığı güvenliği konusunda isteklerini dile getirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri