Ankara Çayyolu ve Sincan metrosu birleşiyor: İlk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) Başkent'e yeni metro hatları kazandırma çalışmaları devam ediyor. 12,2 km ve 6 istasyondan oluşacak Çayyolu (M2)- Sincan (M3) Birleşim Hattı'nın çalışmaları başladı.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Ankara'da metro ihtiyacının en fazla olduğu ilçelerden biri olan Etimesgut ve Sincan'da hareketlilik başladı. Proje kapsamında Etimesgut Piyade Mahallesi'nde ilk kazma vuruldu...

Etimesgut Piyade Mahallesi'nde bulundan Şehit Sabri Kartal Parkı'nda Çayyolu (M2) -Sincan (M3) Birleşim Hattı çalışmaları başladı. Hattın tamamlanmasıyla Çayyolu-Sincan hatları arasındaki geçiş süresinin kısalacağı, Başkentray ve YHT hatlarıyla da entegrasyonun sağlanacağı öngörülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin resmî sitesinde “Hattın tamamlanmasıyla, bölgede yaşayan yoğun nüfusun hareketlilik ihtiyacı, sistem kapasitesi ve hizmet konforu yüksek raylı sistemlerle karşılanacak, kuzey-güney raylı sistemlerin bağlantısı sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

TOPLAMDA 6 İSTASYON!

M2-M3 hatlarının birleşimiyle Sincan-Çayyolu Metrosu arasındaki 70 dakikalık yolculuk süresinin 25 dakikaya düşeceği vurgulandı. Çayyolu metro durağından başlayacak seferlerin, Konukkent, Başkent Üniversitesi, Bağlıca, Batı Terminali, Cimşit ve Sincan olmak üzere 6 istasyondan oluşacağı aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri