Cebeci'ye acil otopark lazım!

Cebeci Mahallesi’nin Muhtarı Ali Osman Taş, Cebeci Mahallesi'nin başta altyapı olmak üzere, otopark ve çevre sorunlarının olduğunu ifade etti. Taş, "Mahallenin sorunları bir türlü çözülemedi. En başta otopark sorunu. Bu sorun gün geçtikçe büyüyor. Yollar dar. Arabalar kaldırıma park ediyor, yol kenarlarına park ediyor." dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

anadolugazete.com.tr olarak her hafta bir mahallenin muhtarıyla bir araya geliyoruz. Bu hafta Cebeci Mahallesi'ndeyiz…

Cebeci Mahallesi’nin Muhtarı Ali Osman Taş, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Cebeci Mahallesi’nin Ankara’nın en eski ve kalabalık mahallerinden biri olduğunu söyledi.

1977 yılından itibaren mahallenin muhtarı olan Taş, mahallenin başta altyapı olmak üzere, otopark ve çevre sorunlarının olduğunu ifade etti.

"CEBECİ ESKİ BİR YERLEŞİM YERİ"

Taş, Ankara’nın birçok ilçesinde altyapı sorununun olduğunu ve Cebeci Mahallesi’nde de altyapı sorunu belirterek, “Cebeci eski bir yerleşim yeri. Altyapı da bugüne kadar çok sorunlar yaşadık. Kanalizasyon patlıyor. Sokaklara kanal suyu akıyor. Eskiden mahallede 2-3 katlı evler vardı. Şimdi 5-6 katlı apartman daireleri var. Bir binada 16 daire var. Artık altyapı kaldırmıyor.” dedi.

Cebeci Mahallesi’nde yaşayan kesimin emekli, memur ve öğrenci olduğunu belirten Taş, Cebeci Mahallesi’nin kalabalık bir mahalle olduğunu söyledi.

CEBECİYE ACİL OTOPARK LAZIM!

Taş, konuşmasına şöyle devam etti:

“46 yıldır muhtarım. Mahallenin sorunları bir türlü çözülemedi. En başta otopark sorunu. Bu sorun gün geçtikçe büyüyor. Yollar dar. Arabalar kaldırıma park ediyor, yol kenarlarına park ediyor. Her iki binalar arasında duvarlar var. Bu duvarlar kaldırılsa sokaklardaki araba kirliliği ortadan kalkar. 2 bina arasında 1 metre genişliğinde duvarlar var. Binaların arasındaki boşluk 3 metre. Bu duvarlar yıkılsa park sorunu da ortadan kalkar. Bu sorun bir an önce çözülmeli. Örneğin bir bina yangın çıksa. Arabalardan yangına müdahale edilemez. Ara sokaklar tıkış tıkış.”

ÇEVREYE DUYARLI OLALIM!

Taş, Cebeci Mahallesi’nin sokak ve caddelerinde sigara izmariti, poşet, kâğıt gibi materyallerin bulunduğunu ifade ederek, “Yollar sigara izmaritlerinden geçilmiyor. İçtiği sigaranın izmaritini vatandaşlar sokağa atıyor. Atmayın. Sokağı kirletmeye kimsenin hakkı yok. Çevremizi temiz tutalım. Vatandaşlar çevreye daha duyarlı olması gerekiyor.” diyerek uyarıda bulundu.

Cebeci Mahallesi'nin yollarının da bozuk olduğunu belirten Taş, özellikle yaşlı ve engellerin yollarda yürümekte zorlandığını kaydetti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri