Cengiz Topel Yıldırım bu sefer ulaşım üzerinden eleştirdi

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, Başkentlilere seslenerek "Ankara’da birkaç kişinin değil Ankaralıların mutluluğu için çalışan bir belediyeye ihtiyaç var." dedi.

İYİ Partili Cengiz Topel Yıldırım, ABB yönetimine ilişkin eleştirilerini bu sefer de ulaşım üzerinden sürdürdü.

Sosyal medya hesabından Başkentlilere seslenen Cengiz Topel Yıldırım, ulaşımda yaşanan sıkıntıları madde madde anlattı.

Yıldırım, yaptığı paylaşıma "Sevgili Ankaralılar!" diyerek başlayıp, "Bu sabah birçoğumuz evlerimizin birkaç kilometre uzağındaki iş yerlerimize gitmek için evden çıktık. Bir toplu taşıma aracına binip önce Kızılay’a gittik. Orada bir kez daha vasıta değiştirdik. İş yerlerimize ulaşmak için yaklaşık bir buçuk saat harcadık ve iki ulaşım ücreti ödedik." sözleriyle devam etti.

ULAŞIM SORUNU ADAYLARIN GÜNDEMİNDE

Semtler arası ulaşım alternatiflerini anlatan Cengiz Topel Yıldırım, çözüm önerisi olarak şunları kaydetti:

"Halbuki semtler arası alternatif minibüs ve midibüs hatları açılarak bu sorun rahatlıkla çözülebilirdi. İşine giden Ankaralı, Kızılay’dan geçmeye mahkûm edildiği için yolda harcadığı 2 saati kazanabilir, ulaşım masrafı yarı yarıya düşer, günde 50 TL tasarruf yapardı."

Bu eziyetin sebebi olarak Ankara’da ulaşım adına hiçbir yaratıcı çözümün geliştirilmediğini öne süren Yıldırım, "Son 30 yıldır belediyelerin önceliği, vatandaşlar yerine Kızılay merkezli ulaşım kartellerini memnun etmek olmuştur." eleştirisinde bulundu.

"ANKARALILARIN MUTLULUĞU" VURGUSU

Kazanmaları halinde yeni ulaşım ağları oluşturacağını açıklayan İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, paylaşımını şöyle sonlandırdı:

"Göreve geldiğimizde derhal bu hatları açacağız ve vatandaşlarımıza alternatifler sunacağız. Böylece çalışan her Ankaralının her ay kendine ayıracağı 40 saati ve 1000 TL kazanımı olacak. Üstelik toplu taşıma kolaylaştıkça trafikte de gözle görülür bir rahatlama olacak. Ankara’da birkaç kişinin değil Ankaralıların mutluluğu için çalışan bir belediyeye ihtiyaç var."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri