ÇEVREFEST, çocuk atölyeleriyle ebeveynlerin ilgi odağı oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST'te çocuklara yönelik birçok farklı atölye bulunuyor. Öğretici etkinliklerle çocuklara, atık malzemelerden neler yapılabileceği gösterilirken çevre bilinci, hayvan sevgisi ve iklim değişikliği farkındalığı da oluşturuluyor.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla Başkent Millet Bahçesi'nde vatandaşla buluştu. 9 Haziran'a kadar devam edecek olan festival, çevre bilincini artırmayı hedefleyen birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Çocuklara yönelik birçok farklı atölyenin bulunduğu festivalde atık malzemelerden neler yapılabileceği öğretilirken çevre bilinci, hayvan sevgisi ve iklim değişikliği farkındalığı da oluşturuluyor.

"FARKLI ETKİNLİKLERLE FARKLI YETKİNLİKLER KAZANDIRIYORUZ"

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili anadolugazete.com.tr'ye bilgi veren atölye yetkilisi, "Çocukların maket ve boyama kabiliyetini geliştirmeye yönelik ahşap atölyemiz bulunuyor. İpli davul atölyemizde ise dil çubuklarından ve kavanoz kapaklarından yani atık malzemelerden bir marakas yaptırıyoruz. Çocuğa ritim duygusunu kazandırırken atık malzemelerle neler yapılabileceğini öğretiyoruz. Yine eskimiş çoraplardan, talaş tozlarından çocuklara çim adam yaptırıyoruz. Çevre temalı maske atölyemiz bulunuyor. Bu etkinlik, tamamen çocukların hayal gücünü maskeye yansıtabileceği bir çalışmadan oluşuyor. Doğa ve çevreyle ilgili yapboz atölyemiz de bulunuyor. Hayvan dostlarımızla ilgili taç atölyemiz ve ahşap cetvel atölyemiz bulunuyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri