CHP Etimesgut Başkan Aday Adayı Cahit Kayalar: Etimesgut’u açık ara farkla kazanırız

Yaklaşan yerel seçime yoğun çalışma gösteren CHP Etimesgut Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Kayalar aday gösterilmesi halinde Etimesgut’ta 33 yıllık CHP özleminin biteceğini dile getirdi. Kayalar, “Toplumun her kesiminden oy alacak en güçlü isim benim. Aday olursam fark atarak kazanırız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kısa süre önce gerçekleşen kurultayda yaşanan değişim, yerel seçimler için de heyecan yarattı. Etimesgut’un deneyimli siyasetçilerinden Cahit Kayalar da aday adaylığını açıklarken “Partisindeki değişimin Etimesgut'ta da gerçekleşeceğini” ifade ediyor. Doğru aday ile Etimesgut'ta çok özlenen sosyal demokrat belediyeciliğe nihayet kavuşulacağına dikkat çeken Kayalar, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in yerel seçimde aday belirleme sürecine ilişkin hassasiyetini biliyoruz. Sahada yapılmaya başlanan memnuniyet anketlerinin sonucuna göre hareket edileceğini defaten dile getirdiler. Etimesgut’ta geçmişte yapılan anketlerin çoğunda ilk sırada çıkan bir aday adayıyım. 2024 yerel seçimleri için yapılacak ankette de büyük farkla birinci çıkacağıma inanıyorum. Etimesgut halkının şahsıma gösterdiği ilgiden onur duyuyorum. Beni tanıyan herkes bilir ki Etimesgut benim için bir ilçe, bir şehir değil; büyük bir tutku. Doğmadığım ama büyüdüğüm, ekmeğimi suyumu kazandığım, kazandığımı harcadığım, sevdiklerimle havasını soluduğum, her köşesini hafızama kazıdığım, her sokağında anılar biriktirdiğim, hak ettiğini aldığında sevindiğim, haksızlığa uğradığında üzüntü ve kaygısını yaşadığım, büyümesi, gelişmesi, örnek bir kent olması için hayalini kurduğum bir sevda, Etimesgut” dedi.

"HERKESİN, HER KESİMİN OYUNU ALACAĞIMA İNANIYORUM"

Kayalar, kendisinin Cumhuriyet Halk Partili bir isim olmasına karşın sadece sosyal demokratlardan değil, milliyetçilerden, muhafazakarlardan; kısacası inancı, dünya görüşü ne olursa olsun her kesimden, herkesten oy alacak tek aday olduğunu da vurguladı. Kayalar, “Bugüne kadar bölgemizde yapılan birçok kamuoyu araştırması ve ankette önde çıkmam da bunun ispatı. Dolasıyla seçim kampanyamızdaki sloganımız hem ‘değişim’ hem de ‘herkesin adayı’…Etimesgut biliyorsunuz İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerimizden vatandaşlarımızın çok yoğun olduğu bir ilçe. Yozgatlı bir kardeşleri olarak onların tam desteğini alacağımı, yorulmuş, yıpranmış, halktan kopmuş mevcut belediye yönetiminden kurtulmak için benim adaylığım etrafında kenetleneceklerini biliyorum” diye konuştu.

"33 YILIK HASRETİ BEN BİTİRECEĞİM"

Kendisinin hiçbir zaman sahadan kopmadığının da altını çizen Cahit Kayalar, “Biz sadece seçim dönemlerinde çalışmadık. Ben ve ekibim hep sokakta, caddede, çarşı pazarda, halkın, hemşerilerimin içinde, arasında olduk. O nedenle en güçlü aday adayı olarak anılıyorum. Aday adaylığımı açıkladığımda insanlarımızın bize gösterdiği reaksiyon, bu kez seçimin açık oy farkıyla bizim lehime olacağını gösteriyor. Yeter ki Cumhuriyet Halk Partimiz, doğru adayla yola çıksın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından örnek bir nahiye olarak kurulan, 1990 yılında da ilçe olan Etimesgut’ta, o tarihten bu yana CHP maalesef hiç kazanamadı. Ben işte bunu kırmak için adayım, kazanacağıma inanıyorum. Hiçbir ittifaka, hiçbir farklı partiden adaya gerek kalmadan biz bu seçimi alırız, alacağız. Etimesgut nasıl büyüyecek, gelişecek? Etimesgutlular nasıl daha mutlu olacak? mesele budur. Etimesgut’un sorunlarını bizler çözeriz. Burada çok kaliteli ve nitelikli arkadaşlarımız var. Adil, şeffaf, tevazu sahibi ve samimi bir yönetim anlayışı ve sözüyle geliyoruz” şeklinde konuştu.

"ULAŞILABİLİR, ADİL BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM"

Partisinin kendisini aday göstermesi ve seçimi kazanması halinde nasıl bir yönetim anlayışına sahip olacağını da anlatan Kayalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz belediyeyi kazandığımızda ‘ulaşılabilir’ olacağız. Halkla aramızda görünür görünmez duvarlar olmayacak. Etimesgut’u ortak akılla yöneteceğiz. ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetinin halkta bir karşılığı yok. Orası halkın belediyesi, halkın malı. Biz de onların memuru, çalışanıyız. Şeffaf ve adil olacağız. Kimse bize oy verdi diye kayırmacılık, oy vermedi diye ayrımcılık yapmayacağız. Sokakları, caddeleri, mahalleleri ayrımcılıkta değil hizmette yarıştıracağız. Mahalle muhtarlarımızın başında olacağı mahalle komisyonlarıyla, hangi mahallenin ne eksiği var anında öğrenip, gerekli fizibilite çalışmasını yaptırıp en kısa sürede o ihtiyacı gidereceğiz. Yaşlılarımız için de gençlerimiz ve çocuklarımız için de sosyal yaşam alanları, kültür ve sanat mekanları yaratacağız. 38 mahallemizin tamamına kreş ve gündüz bakım evleri yapacağız. Böylece kadınlarımız gönül rahatlığıyla iş hayatına atılacak ve ekonomiye katkı sağlayacak. Etimesgut'ta maalesef trafik sorunu çok; açılmadık yolları açacağız. Okullar da bizim önceliğimiz olacak, camilerimiz de... Eksiklerini, ihtiyaçlarını karşılamak asli görevimiz olacak. Benim bir hedefim, büyük bir hayalim var; Etimesgut’u sadece Ankara’da değil Türkiye’de örnek, marka şehirler arasına sokmak. Burada sosyal demokrat belediyeciliğin bir örneğini sergileyeceğiz. Bu ilçenin sadece insanı değil; sokak hayvanı, ağacı çiçeği, taşı toprağı; hepsi bizim ilgi alanımızda olacak…”

CAHİT KAYALAR KİMDİR?

CHP Etimesgut Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Kayalar; Selanik göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1972 Yozgat Sorgun’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği mezunu olan ve 30 yılı aşkın süredir Etimesgut’ta dede-baba mesleği müteahhitliği sürdüren Cahit Kayalar; Kayalar Grup çatısı altında, üç firmasıyla ticari faaliyetini sürdürüyor. CHP Etimesgut İlçe Örgütü yönetimlerinde yer alan; 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı aday adayı, 2023 seçimlerinde ise CHP Ankara 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Cahit Kayalar; çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif görev yapıyor. Cahit Kayalar evli ve iki çocuk babası.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri