CHP Tokat Milletvekili Durmaz: Mansur Başkan bir çoban ateşi yaktı

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Ankara'daki 'Tokat Tanıtım Günleri'nde anadolugazete.com.tr'ye özel açıklamalar yaparak : "İnşallah Sayın Mansur Yavaş Başkan'ın ikinci dönemiyle de Başkent'e yaraşır, ülkemizi de uluslararası alanda iyi anılacak bir hale gelir." dedi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen 'Tokat Tanıtım Günleri Etkinliği' Ankaralıları ve Başkent’te yaşayan Tokatlıları bir araya getirdi.

Tanıtım günlerinde stantları ziyaret eden CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın tarihi ve kültürel zenginliğine dikkat çekti. Durmaz, "Tokat, Karadeniz'e iç Anadolu'nun arasında geçiş noktasında, Mevlana'nın söylediği gibi insanı ve iklimi mutedil, Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi şairler ve ozanlar yatağı bir ildir. Bugün, Ankara'daki Tokatlar Dernek Federasyon Başkanlığının, Tokat Valiliğinin, ilçelerimizin dokunuşlarıyla bir Tokatlılar gününde buradayız. Tokat'ın kendine has kültürünü, damak zevkini, güzel topraklarda yetişmiş ürünlerle Başkent’te yaşayan hem Tokatlıları, hem tokatlı dostlarını, hem tüm hemşerilerimizi buluştursun istiyorum." dedi.

"ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ KILAN KINALI ALİLER DE TOKATLI"

Tokat'ın tarihi değerlerine de değinen Durmaz, "Tokat ilimiz, değerleriyle de çok kıymetli. Hacı Bektaş-ı Veli'nin dediği gibi ozanlar deyince akla gelen isimlerden 'El vurup yaremi incitme tabip' diyen Aşık Sadık Doğanay Tokatlı. Yine Derviş ali'm der ki 'Nefesim haktır, hak diyen dillerden hiç şüphe yoktur. Cehennem dediğin dal odun yoktur, herkes ateşini buradan götürür diyen Aşık Derviş Ali de Tokatlı. Plevne savunmasının eşsiz kahramanı Gaziosmanpaşa'da Tokatlı. 'Çanakkale'yi geçilmez kılan kınalı Aliler Tokatlı. Yine ondan önceki Osmanlı - Rus savaşında çok genç yaşta askere giden Onbeşliler Tokatlı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkan o gemideki 18 subaydan biri olan yüzbaşı Mustafa Vasfi Süsoy da Tokatlı." ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ İÇİN İKİNİCİ DÖNEM VURGUSU

Ankara'nın önemine de vurgu yapan Durmaz, "Başkent, kıymetli bir şehirdir. Dünyada ülkelerin kendiyle özdeşlik anılması gereken yerler başkenttir. Tabii Başkent Ankara geriye doğru kayıp yıllarından ötürü, Mansur başkanımız tarafından arzu edilen noktaya doğru bir çoban ateşi yakıldı. İnşallah Sayın Mansur Yavaş Başkan'ın ikinci dönemiyle de Başkent'e yaraşır, ülkemizi de uluslararası alanda iyi anılacak bir hale gelir. Sanatıyla, kültürüyle, meydanlarıyla, çözülmüş, çözüm bekleyen sorunların bir bir çözüme kavuşmasıyla örnek bir başkent olur diyorum." diye konuştu.

"İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞIYORUZ"

Cumhuriyet'in ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümünün anlam ve öneminin altını çizen Kadim Durmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Aynı ay içerisinde gerçekleşen bu iki 100. yılımızı da çok değerli ve kıymetli buluyorum. İki bayramı bir arada yaşıyoruz. Sümer Hanım şunu da belirtmek isterim ki, ben şu anda bir milletvekili olarak sizinle röportaj yapabiliyorsam, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte canlarını feda eden aziz büyüklerimizin, şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin, kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyum. Bu borcumuzu hiç unutmadan bu ülkedeki zenginlikleri, alt kültürleri, uluslararası hakkın bize bahşettiği özel bir değerler olarak görüp, yakın olduğumuz noktalardan hısım olup cumhuriyetin nice yüzyıllara birlikte yaşama kültürüyle devam ettireceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri