CHP'li ABB Meclis Üyesi Gül Eda Hür'den ihale iddialarına yanıt: "Klasik AKP siyaseti çamur at izi kalsın!"

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Gül Eda Hür, Meclis toplantısında AK Parti grubu tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Hür, yapılanın klasik "AKP siyaseti" olduğunu söyledi ve iddiaları reddetti.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

8 Ağustos'ta gerçekleşen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ağustos Ayı Meclis'inde, AK Parti ABB Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Ankapark’ın havuz yalıtımı için yapılan 42 milyon liralık ihalenin CHP ABB Sözcüsü Gül Eda Hür'ün çalıştığı şirkete verildiğini iddia etmişti.

Hakkındaki iddialar için anadolugazete.com.tr'ye açıklama yapan CHP Çankaya Meclis Üyesi ve ABB Grup Sözcüsü Gül Eda Hür, hakkında yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını belirterek yapılanları "AKP'nin klasik siyaset anlayışı, çamur at izi kalsın!*" sözleriyle özetledi.

Hür, çalıştığı şirketin 35 yıldır Ankara’da faaliyet gösterdiğini ve şirketin hiçbir yetkili organında ailesinin ya da kendisinin ortaklığı bulunmadığını vurguladı. Şirkette sadece kimya mühendisi olarak sigortalı çalıştığını ifade eden Hür, şirkette ya da ihalelerde herhangi bir usulsüzlük olmadığını dile getirdi.

"SAVCILIĞA BAŞVURDUM"

Gül Eda Hür, iddiaların asılsız olduğunun altını çizerek konu ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Hür, "Öyle çamur at izi kalsın dönemi bitti. Eğer bir iddiada bulunuyorlarsa ispat edecekler. İspat edemiyorlarsa adalet önünde hesap verecekler!" dedi.

"DAHA ÖNCE DE SAAT İFTİRASI ATILDI"

AK Parti Grubu'nun, kendisine CHP Grup Sözcüsü seçildiği ilk günlerde çekildiği bir fotoğraftaki saat üzerinden itibar suikasti yaptığını da söyleyen Hür, kolundaki saatin 25 bin dolar (805 bin lira) değerinde Rolex olduğunun ileri sürüldüğünü ancak saatin piyasa değerinin 6 bin TL olduğunu ispat ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri