Emir, olayın, hükümetin yargıyı baskı aracı olarak kullandığını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
Emir sosyal medya hesabından, TRT World Forum sırasında gerçekleştirilen protestoda, İsrail’e petrol sevkiyatı yapan SOCAR’ın CEO’sunun konuşmacı olarak davet edilmesinin eleştirildiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştiriler dile getiirdiğini sonrasında protestocuların, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınarak üç gündür emniyette tutulduğunu söyledi. Emir, protesto sonrası SOCAR CEO’sunun konuşmasının iptal edilmesine rağmen protestocuların serbest bırakılmamasını eleştirdi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'ın bu protestocuların ifadelerini dahi almadan tutuklanmasını taplep ettiğini aktardı.
Murat Emir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Daha bir hafta önce Türkiye’de herkesin Anayasanın güvencesi altında olduğunu söyleyen Erdoğan’ın işte yargı sopası!!!" ifadelerini kullandı.
Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararını bekleyen olay, Türkiye’de protesto ve ifade özgürlüğü konusunda yaşanan tartışmaları yeniden alevlendirdi. Emir, hükümetin yargıyı bağımsız bir kurum olarak değil, muhalefeti susturma aracı olarak kullanmaya devam ettiğini vurguladı.