CHP'li Semra Dinçer: Sokak hayvanları yasasının AYM'den döneceğini düşünüyorum

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semra Dinçer, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin anadolugazete.com.tr'ye konuştu. Dinçer, kamuoyunda tartışma yaratan yasanın Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini düşündüğünü söyledi.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Kamuoyunda tartışma konusu olan ve Meclis'ten geçerek yasalaşan sokak hayvanları düzenlemesi konuşulmaya devam ediyor. CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semra Dinçer, anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve Editör Berat Temiz'e yaptığı açıklamada yasanın Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine inandığını söyledi.

"AYM'DEN GERİ DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Dinçer, "Yasanın Anayasa Mahkemesi'nden geri döneceğini düşünüyorum ama ne zaman olur onu bilmiyorum. En azından sahip çıkacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

Sahipsiz sokak hayvanları sayısında korkunç bir artış olduğunu ifade eden Dinçer, yerel yönetimler ile devletin iş birliği yapması gerektiğini açıkladı. Semra Dinçer, "Devlet ve yerel yönetimler iş birliği yapmalı, sokakta başıboş gezen hayvanlar kısırlaştırılmalı, bakımları yapılmalı ve daha sonra tekrardan toplum içerisine gönderilmeli" ifadelerini kullandı.

HOLLANDA ÖRNEĞİ

Hollanda'da sokaklarda bir tane bile sahipsiz hayvan olmadığını söyleyen Dinçer, "Orada devlet destek veriyor, siz hayvanı sahipleniyorsunuz. Devlet, sahiplenilen hayvanın yıllık mamasını karşılıyor, para veriyor. Aşısını, bakımını, rutin kontrolünü devlet yapıyor ve sahiplenen kişi hiç para ödemiyor. Böyle olunca insanlar hayvanları gayet güzel besliyor ve sokaklara bırakmıyor. Baktığımız zaman Türkiye'de devletin desteği olmadan sadece yerel yönetimlerin çabasıyla bu sorun çözülmez" diye konuştu.

CHP, AYM'DE DAVA AÇTI

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti. CHP kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dava açmıştı. CHP, yasanın 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması adına 15 Ağustos'ta AYM'ye başvurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri