Çıkrıkçılar Yokuşu'nda gurbetçi yoğunluğu

Ankara’nın ünlü Çıkrıkçılar Yokuşu, gurbetçilerin geliş sezonuyla birlikte yoğun günler yaşıyor. Fiyat artışlarına rağmen düğün alışverişi yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan bölge, bu yıl da hareketli.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara’nın köklü alışveriş bölgelerinden biri olan Çıkrıkçılar Yokuşu özellikle düğün sezonunun gelmesiyle birlikte yerli yabancı birçok turisti ağırlıyor.

Kına, nişan, düğün, çeyiz ürünlerinin çeşit çeşit bulunduğu bölgede 3 nesildir işletmecilik yapan Melih Budaker, gurbetçi vatandaşların gelmesiyle birlikte yoğunluk yaşadıklarını, sezon canlılığının ise 4 ay sürdüğünü belirtti.

Budaker, "Çıkrıkçılar Yokuşu, Ankara'nın en çeşitli ve ucuz malzemelerinin bulunduğu bir yer. Ancak, büyük mağazaları tercih eden kişi sayısı çok yüksek. Gençlerimiz daha çok oraları tercih ediyor ama diğer yerlerde bulunmayacak tüm ürünler de burada yer alıyor." dedi.

"GENÇLER BÜYÜK MAĞAZALARI TERCİH EDİYOR

Çıkrıkçılar Yokuşu'nda önceden kıyafet dükkanlarının da bulunduğunu belirten Budaker, artık düğün hazırlığındaki insanlara hitap eden bir çarşı haline geldiğini dile getirerek, "Büyük mağazaların ve internet alışverişinin yaygınlaşmasıyla bu dükkanlar iş yapamaz hale geldi ve kapandı. Esnaf değişti, insanlar değişti. Benim burada dükkanım olmasaydı benim kızlarım da buraya gelmezdi. Gençler AVM'leri tercih ediyor." diye konuştu.

"KÂR MARJINI DÜŞÜK TUTUYORUZ"

Bu yıl, sezonun zamlı geçtiğini dile getiren Budaker, "Ürünlerimize art arda zam geliyor. Kar marjını düşük tutuyoruz. En çok satılan ürünlerimizden kına örtüsü bizde 100 liradan başlıyor 2 bin 500 liraya kadar uzanıyor. Kına sepetinin takımı 300 liradan başlıyor bin 500 liraya kadar değişiyor. Bu yılki sezon zamlı geçti. Elektriğe zam geldi, döviz kuru değişiyor zam geliyor. Her hareketlilik zam olarak yansıyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri