Çınar Seymen vefat etti

'Bıçakçı Osman' lakabıyla tanınan Ankara Kulübü Derneği Üyesi Çınar Seymen Osman Böcek (90), hayatını kaybetti.

Ankara Kulübü Derneği Üyesi Çınar Seymen Osman Böcek'ten acı haber geldi. Ankara Kulübü Derneğinin yaptığı açıklamada 90 yaşındaki Osman Böcek'in vefat ettiği duyuruldu.

Bıçakçı Osman lakabıyla tanınan Çınar Seymen Osman Böcek, 1933'te Altındağ Hacımurat Mahallesi'nde dünyaya gelmişti.

Çınar Seymen Osman Böcek'in cenazesi 30 Kasım Perşembe (yarın) günü Cebeci Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Ortaköy Mezarlığına defnedilecek.

2012'DE HAYATINI ANLATMIŞTI

26 Aralık 2012'de Gazeteci Ali İnandım'a verdiği röportajda Osman Böcek şunları söylemişti:

- Eskiden Ankara’da hep lakaplar vardır. İşte Balcılar, Tüfekçiler, İyiceoğulları, Bulgurlular, Kınacılar, Ademzadeler… Benim dedelerim, Tunus’tan gelmiş, üçü de Yeniçeri paşası. Bunların biri Dalkılıç Ağa, biri Serdengeçti Ağa, biri de Böcekbaş Ağa. O zaman hangi harpse harp bittikten sonra dedemizin biri İstanbul’da kalıyor. Yeniçeri Müzesi’nde, büstü falan vardır. Böcekbaş Ağa Ankara’da kalıyor, bir tanesi de yine askeri görevle tekrar Tunus’a gidiyor.

- Tunuslu musunuz?

- Evet. 1926’da Soyadı Kanunu çıkınca yaşlılardan birisi “Ne soyadı aranıyorsun, Böcekbaş Ağalar’dan değil misiniz, Böcek adını al işte” demiş babama. Öylece almışız soyadını.

- İnönü İlkokulu’ndan sonra nerede okudunuz?

- İlkokuldan sonra “Ben okumayacağım” dedim, babamızın yanında işe devam ettik. Zaten yaşlıydı babam. Orada biraz sanatı öğrenince dükkanı bizim üzerimize yıktı.

- Neydi meslek?

- Bıçakçı. Lakabımıza da zaten “bıçakçı” derler. Bu bıçakçılık, kılıçcılık mesleği bizde 5, 6 göbektir var. Benim oğlum 6’ıncı göbek, o da aynı işi yapıyor.

- Dükkan nerede?

- Hacı Bayram Camisi’nin altındaki çarşıda, defterdarlığın karşısında şimdi. Evvelden Ulucanlar’daydı. Orayı 1957’de Menderes Hükümeti yıkınca İsmetpaşa tarafına gittik. O zamandan bu yana oradayız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri