Çubuk Belediyesi 11 yeni taş fırını daha yapıyor | Çubuk'ta gelenekler yaşatılıyor

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, geleneksel değerlerin geleceğe taşınması amacıyla başlatılan proje kapsamında 11 yeni mahalleye daha taş fırını yapımı başladığı belirtildi.

Başkent’te “Tam Belediyecilik” anlayışı ve sloganıyla yola çıkan ve birçok sosyal proje yürüten Çubuk Belediyesi’nde Aşağı Çavundur, Kalecik, Yazır, Akkuzulu, Saraycık, Tahtayazı ve Taşpınar Mahallerinde olmak üzere toplam 7 köy fırınları geçtiğimiz aylarda vatandaşlarla buluşmuştu.

Kadınların imece usulü yaptıkları yiyeceklerin pişirilmesine olanak sağlayan mahalle taş fırınları projesi için 11 yeni mahalleye daha taş fırını yapımına başlanıldı.

Vatandaşların yapılan taş fırınlara ilgisinin çok büyük olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ‘’İlçemizde tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkararak geleneksel değerlerimizi yaşatacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zamanla mahallerimizde ok olan kadınlarımızın hamur işi yiyeceklerini pişirdikleri taş fırınlarını yeniden hayata geçiriyoruz. Yapacağımız fırınlarla birlikte ilçemizde 18 adet taş fırını olacak. Bu yapılan fırınlar yaklaşık 5 milyon 500 bine mal olacak. Tüm mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Gökçedere Mahallesi Muhtarı Veli Doğan, Başkan Baki Demirbaş’a taş fırını için teşekkürlerini iletti ve mahalle halkının en temel eksiklerinden biri olduğunu aktardı ve İlçe Merkezine oldukça yakın olan Mahallede fırının öneminin büyük olduğunu söyledi.

Gökçedere mahallesi sakinlerinden biri olan İlhami Bayram da Baki Demirbaş’ın köylere hizmet konusunda hassasiyet gösterdiğini söyledi ve teşekkürlerini iletti ve geleneklerin yaşatıldığı için memnun olduğunu söyledi.

Ağılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Doğan da Başkan Demirbaş’a teşekkürlerini ve memnuniyetlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri