Çubuk'ta Baki Demirbaş'ın vaatleri neydi? İlk 100 günde ne yaptı?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çubuk'ta yeniden başkanlık koltuğuna oturan Baki Demirbaş, seçim vaatleri kapsamında birçok projenin sözünü vermişti. Göreve başlamasının üzerinden yaklaşık 120 gün geçen Baki Demirbaş, bu süre zarfında hangi faaliyetleri gerçekleştirdi? İşte detaylar...

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Çubuk, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yine AK Parti'den aday olan Baki Demirbaş'a emanet edildi. Geçtiğimiz 5 yılda da Demirbaş tarafından yönetilen Çubuk'ta, yeni dönemin üzerinden yaklaşık olarak 120 gün geçti. Bu süre zarfında hangi projelere başlandığı ise merak konusu oldu.

BAKİ DEMİRBAŞ'IN VAATLERİ NEYDİ?

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, seçimlerden önce ilçeyi gastronomi merkezi haline getirecek ve günübirlik turizmi canlandıracak projelerini tanıtmıştı. Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Demirbaş, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 17 ana projeyi açıklamıştı.

Demirbaş, "Çubuk’u Ankara’da gastronominin merkezi yaparken, kadınlara yönelik yöresel ürünler üretim ve satış merkezi, Angut Gölü Tabiat Parkı ve Kültür Yolu Turizm Projesi ile ilçemizi günübirlik turizme kazandıracağız." dedi. Demirbaş, bu projelerin ilçe ekonomisine katma değer sağlayacağını ve özellikle kadınlar ile gençlere istihdam fırsatları sunacağını vurgulamıştı.

Yeni dönemde Çubuk'un temel ihtiyaçlarının ötesine geçerek daha yaşanabilir ve konforlu bir ilçe oluşturmayı hedeflediklerini belirten Demirbaş, başlıca projeler arasında Çubuk Kültür ve Sanat Merkezi, Mahalle Kütüphaneleri, Spor Kompleksi, Robotik Kodlama Atölyeleri ve yeni bir Yüzme Havuzu'nun yer aldığını açıkladı.

İLK 120 GÜNDE NE YAPTI?

Baki Demirbaş seçimi kazanmasının ardından esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek yeni döneme adım attı. Demirbaş, aynı zamanda hayırlı olsun ziyaretlerini de kabul etmeye başladı. İlçenin yeni döneminde parklar, bahçeler ve yolların bakımı yapılarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Vatandaşların istek ve şikayetleri için oluşturulan Ak Masa uygulaması için de belediyenin sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı: ''Çözüm Odaklı Hizmet Anlayışı Her zaman kapısı ve gönlü açık olan hizmet anlayışı ile belediyemizin gülen yüzü olan Ak Masa Birimimiz, verdiği hizmetlerle de vatandaşlarımızın taleplerini hızlı bir şekilde çözümlenmesini sağlıyor. İstek,şikayet ve önerilerinizi anında ulaştırabilmeniz için whatsapp hattımız hizmetinizde…''

Demirbaş, seçimden sonra ilçedeki kadın girişimcilerle bir araya gelerek, ilçedeki projeler hakkında da bilgi verdi.

Spor faaliyetlerinin gelişmesi adına ilçede açılması planlanan spor salonu için de Çubuk Belediyesinin sosyal medya hesabı üzerinden, ''Sporcu Şehri Çubuk İçin Çalışıyoruz! Sporun ve sporcunun adresi Çubuk’ta Türkiye Yüzyılı’nın çocukları ve gençleri için yapımına Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlanılan 1000 kişi seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonunda sona gelindi. Açılış için gün sayan Çubuk Kapalı Spor Salonunu Belediye Başkanımız Baki Demirbaş, İlçe Kaymakamımız Adem Keleş ve beraberindeki yetkililerle yerinde inceledi.'' paylaşımı yapıldı.

2 bin yıllık Melikşah Hamamı'nın da restore edileceğini duyuran belediye, ''Çubuk Belediyesinin destekleriyle yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edilen Melikşah Hamamı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi başkanlığında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlilerin gayret ve çabalarıyla yeniden gün yüzüne çıkarılma çalışması başlatıldı. '' ifadelerine yer verdi.

Çiftçilere desteğin de sürdüğü Çubuk'ta sosyal medyada yapılan paylaşımda, ''Belediye olarak üreticilerimize yüzde 100 hibe olarak vereceğimiz salatalık tohumlarımızı toprakla buluşturarak fide olma serüvenini başlattık.'' denildi.

Kent Meydanı Projesi'nin tamamlandığı Çubuk'ta yıkımı yapılan eski emniyet lojmanlarının olduğu alan ilçedeki otopark sorununu çözmek amacıyla otopark olarak kullanıma açıldı.

Çubuk'ta tapu binası projesi de tamamlandı. Belediye tarafından yapılan paylaşımda, ''Modern ve ferah ortamıyla güzel ilçemizin insanlarına en iyi şekilde hizmet edecek olan tapu binası projemizi tamamladık. Yeni projeler ve yatırımlarla güzel ilçemiz Çubuk’a en iyi hizmeti sunmak için gayretle çalışıyoruz.'' denildi.

Çubukabad Parkı'nda da halı saha yenileme çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca daha temiz bir çevre oluşturmak amacıyla Çubuk Çayı temizlendi ve yeşil alanlar ilaçlandı. İlçedeki doğalgaz yayınlaştırma çalışmaları da Gümüşyayla Mahallesi'nde devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri