Çubuk'ta başı sonu gözükmeyen kuyruk: EGO otobüs sorununu ne zaman çözecek?

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki KYK yurtlarında kalan öğrencilerin otobüs çilesi devam ediyor. Her gün derse gitmek için başı sonu gözükmeyen kuyruklarda beklemek zorunda kalan öğrenciler, EGO Genel Müdürlüğünden otobüs sorununu çözmesini talep etti. EGO ise yaptığı açıklamada gün boyu kesintisiz hizmet verildiğini belirtti.

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki GSB Başkent KYK Yurtları'nda kalan ve ders için merkezdeki üniversitelere giden öğrencilerin ulaşım sorunu devam ediyor. Her gün sabah erken saatlerde başı sonu gözükmeyen kuyruklarda beklemek zorunda olan öğrenciler, EGO Genel Müdürlüğünün bir çözüm bulmasını istiyor.

"NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK BU SORUN?"

41731 numaralı AYBÜ Öğrenci Yurtları durağından okula gitmek için otobüse binmek isteyen öğrenciler, saat 06.55'te metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Sıra bekleyen bir öğrenci, kuyruğun fotoğrafını paylaşarak EGO Genel Müdürlüğüne seslendi. Üniversite öğrencisi, "Sıranın başı ve sonu görünmüyor. Hafta içi her sabah aynı tablo. Ne zaman çözülecek bu sorun?" ifadelerini kullandı.

EGO SEFER SAYILARINI AÇIKLADI

Öğrencilerden gelen şikayetlerin artmasının ardından açıklama yapan EGO Genel Müdürlüğü, Çubuk'taki KYK yurtlarından şehir merkezine giden hatların sefer sayılarını paylaştı.

EGO, 474 numaralı hattının 140 yolcu kapasiteli 12 adet körüklü araçla, sabah 10 dakika, akşam 15 dakika arayla gün boyu kesintisiz 117 servis ile hizmet verdiğini ifade etti. AYBÜ-Kızılay arası hizmet veren 486 numaralı hattın yine 140 yolcu kapasiteli körüklü araçlarla sabah 12 dakika, akşam 10 dakika aralıklarla gün boyu 128 adet karşılıklı sefer yapıldığı belirtildi.

Arıza, kaza ve trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanan aksaklıklara karşı ilave servisler konulduğunu belirten EGO Genel Müdürlüğü, yolcu yoğunluğu olması halinde imkanlar dahilinde araç ve servis artırımı yapıldığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri