Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği gönüllüsü kadınlar, tarhana üretimini imece usulü gerçekleştiriyor. Tarhana, domates, kırmızıbiber, soğan, yumurta, nohut, nane, tuz, un ve yoğurtla hazırlanıyor. Hazırlanan hamur teknelerde 3 hafta bekletildikten sonra küçük parçalara ayrılarak çarşaflara seriliyor ve kurumaya bırakılıyor.
DOĞAL YÖNTEMLERLE HAZIRLANAN TARHANA
Kuruyan tarhana ufalanarak elekten geçiriliyor ve kilogramı 400 liradan satışa sunuluyor. Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, tarhananın organik ürünlerle hazırlandığını ve tamamen eğitime destek amacıyla üretildiğini belirtti. Erkan, tarhananın sağlık açısından faydalı olduğunu ve doğal yöntemlerle hazırlandığını vurguladı.
GELİR BURSLARA DÖNÜŞÜYOR
Kadınlar, tarhana satışından elde ettikleri geliri üniversite öğrencilerine burs sağlamak için kullanıyor. Dernek Başkanı Hatice Erkan, tarhana üretiminin ardından elde edilen gelirle öğrencilere burs verdiklerini ifade etti. Gönüllü kadınlar, tarhana üretim sürecinde sabah 3 kişi ile başladıkları çalışmaya, desteklerin artmasıyla 6-7 kişiye ulaştıklarını belirtti.