Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ‘Karadeniz Hamsi Festivali’nde konuştu

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Karadeniz'in lezzet ve kültürünü buluşturan "Karadeniz Hamsi Festivali"nde konuştu. Rizeliler Federasyonu Genel Başkanı İdris Kansızoğlu'nun açılış konuşmasının ardından sahneye gelen Altınok, Ankara için vaatlerini anlattı.

FOTOĞRAF: GÜNSU ÖZMEN

Açılış konuşmasını yapan Rizeliler Federasyonu Genel Başkanı İdris Kansızoğlu, “4 gün boyunca İnşallah her gün hamsi ikramımız olacak. Rizeli sanatçılarımız horon eşliğinde tulum eşliğinde 4 gün boyunca eğleneceğiz. Bu organizasyonda yardımcı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Turgut Altınok'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ”

Keçiören Belediye Başkanı iken yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu dile getiren Altınok, Altınok Ankara’da suya yüzde 50 indirim yapacaklarını söyledi. Altınok, “Ankaralı, Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Suya yüzde 50 indirim yapacağız. Bin lira geliyorsa 500 lira gelecek. Ankara’nın suyu güvenle içilebilecek. Su problemini çözeceğimiz gibi Ankara’da ulaşım sorunlarını da çözeceğiz. Üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİYE 5 BİN LİRA VERECEĞİZ”

Emeklilere 5 bin lira vereceklerini söyleyen Altınok, “2 bin 500 lira ‘Ankara Kartı’ vereceğiz isteyen vatandaşımız etini alsın isteyen sütünü alsın isteyen ayakkabı alsın isteyen gömlek atsın isteyen çorabını alsın” diye ekledi.

“DOĞALGAZ DESTEĞİ BİN LİRA OLACAK”

Doğalgaza verilen mevcut destek miktarı 500 lira olduğunu söyleyen Altınok, bin liraya çıkaracaklarını dile getirdi.

31 Mart yerel seçimlerde seçilirse Ankara’da suda yüzde 50 indirim yapacağı vaadini dile getiren Altınok, “Ankara şu an Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Ankara’mızın suyu içilecek” dedi. Bunlara ek olarak 18 yaş ve üniversite öğrencilerine ulaşımı ücretsiz sağlayacağını ve 20 bin öğrenciye de aylık bin 500 lira burs vereceklerini söyledi.

Altınok, “2024 Fatih Köprüsünü yıkacağız. Keçiören'deki sabah akşam trafik çilesine son vereceğiz. Havaalanı yolu metrosunu yapacağız. Çubuk, Yıldırım Beyazıt, Esenboğa, Pursaklar ve Kuzey Ankara’dan Keçiören’in Hasköy, Yeşilöz Mahallesinden Etlik Şehir Hastanesi’ne, oradan Ovacık’a kadar metro ihalesinin projesi hazır ihalesini de yapacağız” dedi.

“DÜNYA BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

Her alanda dünya başkenti yapacağını söyleyen Altınok, “Her taraf dökük, Kızılay Meydanı'na gidin. Caddeler dökük var olan kaldırımların bakımını yapamayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı var maalesef dolayısıyla değerli hemşireler, Ankara'yı her alanda bir dünya başkenti yapacağız.”

“HALK ANKETİNDE ALTINOK BİRİNCİ, SİZ BİRİNCİSİNİZ”

Turgut Altınok, festivale gelen vatandaşları sahte anketlere karşı uyardı, gerçek anketlerin sokaklar olduğunu söyledi. “Şu an halk anketinde sokak, ‘Altınok’ diyor. Halk anketinde Altınok birinci yani siz birincisiniz. Gerçek anket buradadır, gerçek anket sokaklardadır.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri