Cumhuriyet'in iş kadınları Ankara'da 100. yılını gururla kutladı

Türkiye ve KKTC'den birçok iş kadını örgütü temsilcisi bugün Başkent Ankara'da Ata'nın huzurunda buluşup Atatürk'e saygı ve minnetlerini sundu.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

İş kadınları Başkent Ankara'da Cumhuriyet'in 100. yılı için buluştu. İş kadınları, yaptıkları ortak açıklamada, Cumhuriyet'in kendilerine tanıdığı haklar için Atatürk'e minnettar olduklarını belirterek, geleceğe daha umutlu baktıklarını söylediler.

Ankara'da bir araya gelen iş kadınları, yaptıkları açıklamada, şu mesajı verdiler: "Cumhuriyet'imiz, kadınların eşitlik mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. Ulu Önder Atatürk, kadınların seçme ve seçilme hakkını, İsviçre, Belçika ve Fransa gibi ülkelerden çok önce tanımıştır. Bu, kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer almaları için büyük bir fırsat yaratmıştır. Ancak, son 100 yılda, kadınların ekonomi ve siyaset arenasında yer almaları, kendilerini kanıtlamaları ve erkek vatandaşlarla aynı rekabet gücüne sahip olmaları konusunda birçok zorluklar yaşanmıştır. Bu zorluklara rağmen, kadınlar her alanda cansiperane mücadelelerle ilerlemeyi başarmıştır.”

"CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ"

Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlar olarak kendilerine güvenlerinin tam olduğunu belirten iş kadınları, üretmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

“Üretiyor, gelişiyor ve ülkemizin sosyo-ekonomik gelişmesine eğitimli ve emekçi kadınlar olarak çok kıymetli katkılarda bulunuyoruz." diyen iş kadınları, ortak açıklamalarını şöyle dürdürdü:

Atatürk'ün bize tanıdığı her hak ve bize sahip çıktığı her cümle için minnettarız. Kurduğun Cumhuriyet’e, Cumhuriyet değerlerine ve bize verdiğin tüm haklara sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Ekonomide, teknolojide, sanat ve kültür alanında, en iyiyi üretmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

"ATATÜRK’E MİNNETTARIZ"

İş kadınları, Cumhuriyet sayesinde elde ettikleri haklar için Atatürk'e minnettar olduklarını belirterek, "Atatürk'e minnettarız, geleceğe daha umutlu bakıyoruz." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri