Demokratik Yurtsevenler Derneği'nin kuruluş lansmanı gerçekleşti

Demokratik Yurtsevenler Derneği, kuruluşunu Mamak'ta gerçekleştirdiği bir lansmanla duyurdu.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, derneğin misyonu, değerleri ve ülke gündemine dair düşünceler paylaşıldı. Kurucu Genel Başkan M. Eren Aktaş, açılış konuşmasında güncel gelişmeler, derneğin amaçları ve ülkenin geleceğine dair mesajlar verdi.

"BU TOPRAKLARIN MAYASINDA BAĞIMSIZLIK VAR"

Eren Aktaş, lansmanda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yakın dönemde yaşadığı saldırılara ve terör olaylarına dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına değinen Aktaş, "Bu menfur saldırılar bizleri yıldırmak yerine, daha da kenetlemekte. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülke olarak biriz, birlikteyiz ve güçlüyüz" dedi.

"TOPLUMSAL MÜCADELE TARİHİMİZİN PARÇASI"

Aktaş, Anadolu’nun birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekerek, tarihte yaşanan Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda toplumun omuz omuza vererek emperyalizme karşı mücadele ettiğini hatırlattı. "Bu toprakların mayasında bağımsızlık ve özgürlük var," diyen Aktaş, geçmişten aldıkları derslerle geleceğe ışık tutacaklarını vurguladı.

"TOPLUMSAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Demokratik Yurtsevenler Derneği'nin toplumun kanayan yaralarına çözüm üretmek amacıyla kurulduğunu belirten Aktaş, derneğin öncelikli hedeflerini sıraladı. Eğitim ve kültürel faaliyetler düzenlemenin yanı sıra kadın ve çocukları şiddet, bağımlılık ve suç unsurlarından koruyacak projeler geliştirmek istediklerini belirtti. "Derneğimiz, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı ve bu sorunların çözümü için kamu kurumlarıyla iş birliği yapmayı amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Lansmanın sonunda Aktaş, Demokratik Yurtsevenler Derneği'nin ülkenin geleceği adına sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu vurguladı. Akta, "Toplumsal fayda sağlamak amacıyla tüm paydaşlarımız ve gönüllülerimize kapımız açık. Birlikte daha güçlü bir Türkiye için mücadele edeceğiz," dedi.

Lansmanda derneğin ilke ve görevleri, toplumsal değişim adına yapılacak çalışmalar ve yerel yönetimlere destek sağlayacak projeler üzerinde duruldu. Derneğin, kamu yararına yönelik çalışmalar yaparak toplumsal farkındalık yaratmayı hedeflediği ifade edildi.

​​​​​​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri