Dericizade Faruk Küçük: Gözüm arkada kalmayacak

Dericizade Faruk Küçük koleksiyonunun Türk Tarih Kurumuna devrine ilişkin protokol imza töreninde konuşan Koleksiyoner Faruk Küçük, “Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Gözüm arkada kalmayacak.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Dericizade Faruk Küçük koleksiyonunun Türk Tarih Kurumuna devrine ilişkin protokol imza töreni düzenlendi.

Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda düzenleten imza törenine; Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Koleksiyoner Faruk Küçük, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Eski AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

“KOLEKSİYONA GÖZ BEBEĞİMİZ GİBİ BAKACAĞIZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, imza töreninin açılış konuşmasını yapan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, bugün Ankara’nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümü olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

“Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Ankaramızın başkent oluşunun 100'üncü yılı kutluyoruz. Mutluluk verici bir gün. Faruk Bey’in yıllardır biriktirmiş olduğu koleksiyonunu kurumumuza bağışlamış olmasıyla da çok anlamlı bir gün. Ankara’nın en özel fotoğraflarını kurumumuza hediye etmesi gerçekten son derece önemli. Faruk Bey’e ve ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kurumumuza güvenmiş olması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinin kurmuş olduğu kurum olması dolayısıyla bize güvenip evrakını, koleksiyonunu bize teslim etmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum. Kurumumuzun çok önemli bir kütüphanesi var. Faruk Bey’in fotoğraflarına göz bebeğimiz gibi bakacağımızın sözünü veriyorum. Bilim dünyasına da kazandıracağız”

KÜÇÜK: İLK ALDIĞIM FOTOĞRAF ATATÜRK’ÜN DUA EDEN RESMİ

Koleksiyoner Faruk Küçük, Ankara fotoğrafları biriktirmeye, Ankara’nın tarihini merak etmesiyle hikayesinin başladığını anlattı.

Müzayeden ilk aldığı fotoğrafın Atatürk’ün dua eden fotoğrafı olduğunu belirten Küçük, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’na koleksiyonumu bağışlamayı düşündüm. Ankara’nın başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Çok mutlu oldum. Ne mutlu ki Ankaralıyım diyene…” dedi.

“GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK”

Küçük, koleksiyonunu biriktirirken kazancının bir bölümünde sürekli fotoğraf aldığını belirterek, “Fotoğrafları bulmak için de çok zaman harcadım. Eşimden ve ailemden helallik istiyorum. Koleksiyonumu, Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumuna bağışladığım için çok mutluyum. Gözüm arkada kalmayacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dericizade Faruk Küçük’ün koleksiyonunun Türk Tarih Kurumuna devrine ilişkin protokol imza törenine geçildi.

Ardından Başkent Oluşunun 100. Yılında Fotoğraflarla Atatürk ve Ankara Sergisi de açıldı.

İmza Töreni sonrası toplu fotoğraf çektirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri