“Dirmit” yeniden Ankara’daydı

Ankara Sanat Tiyatrosu'nda izleyicileri ve oyuncuyu "çıldırtan" havalandırma sesi oyunu durdurdu.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Latife Tekin’in ölümsüz eseri Sevgili Arsız Ölüm kitabından sahneye uyarlanan Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit oyunu bir kez daha Ankaralılarla bir araya geldi.

Nezaket Erden’in tek kişilik tiyatro oyunu ilk olarak Latife Tekin’in engeline takılmış ancak süreç Tekin’in izlediği provalar sonrası oyunu beğenerek izin vermesi ile sonuçlanmıştı.

Ankara ve İstanbul’da kulaktan kulağa yayılan bir ünü olan oyun dün akşam Ankara Sanat Tiyatrosu'nda sahnesindeydi.

Her zaman olduğu gibi kapalı gişe oynayan oyuna Nezaket Erden’in performansını tam olarak izleyemeden adeta teknik aksaklık damga vurdu. Salon içindeki havalandırma sisteminin yüksek sesle çalışmasını Erden, oyun içinde bir diyalog gibi karakterinin ağzından şikayetle söylese de sorun düzelmedi. İlerleyen dakikalarda Nezaket Erden oyunu durdurarak seyircilerden özür diledi ve kapatılması için ricada bulundu. Seyircilerden de destek alan bu talep sonrası Erden ara sonrası dilenirse baştan başlayabileceğini söyledi ancak oyun kaldığı yerden devam etti.

Tek perdelik oyunun “ikinci yarısı” daha akıcı ve kahkahalarla geçerken, oyun sonunda tüm salon başarılı oyuncuyu ayakta alkışladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri