Diyabet hastaları ABB'nin kampıyla moral buldu

​​​​​​​Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfının birlikte organize ettiği Kızılcahamam'daki motivasyon kampında tedavileri takip edilen diyabet hastaları keyifli anlar yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri 5 gün süren Kızılcahamam kampında diyabet hastalarına sosyal aktive ve eğitim desteği sağladı.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfında tedavileri takip edilen diyabet hastalarına yönelik süren 5 günlük kampta hem sosyal aktiveler düzenlendi hem de eğitim desteği ile bilgilendirme yapıldı.

Kampın kapanışında konuşan ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, “Diyabetli hastalar konusunda toplum farkındalığını yükseltmek, onlara bir nebze de olsa biz de destek olmak için bu tür çalışmalara her zaman sıcak bakıyoruz." dedi.

ABB'nin tüm imkanlarıyla diyabetli hastaların yanında olduğunu belirten Ünsal, "Diyabet hastalığında Avrupa’da birinci sıraya yükselmişiz. Bu üzücü bir durum... Düzensiz, hareketsiz bir yaşam, iyi beslenememe, teknolojinin getirdiği özellikle pandemiyle birlikte durgun bir hayat tarzı diyabet hasta sayısını artırıyor. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak o aile mensuplarından birisi olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Diyabet Teşhis, Tedavi ve Eğitim Vakfı Başkanı Tülin Koçoğlu ise kampa ilişkin değerlendirme yaparak "Bu kampımızda yeni yeni çocuklarımızla tanıştık. Burdur’dan gelen çocuklarımız oldu. Yeni ailelerle tanıştık. Bu kampı her yönüyle çok güzel yaşadık. Ankara Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

SOĞUKSU MİLLİ PARKI’NDA KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Kampın kapanışını Soğuksu Milli Parkı’nda doğa ile iç içe gerçekleştiren diyabet hastaları, kampın eğlenceli geçtiğini belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri