Diyanet Vakfı 2023 yılında milyonlara dokundu: TDV Genel Müdürü İzani Turan: ''63 milyon insana ulaştık''

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen 8 milyon depremzedeye ulaştıklarını söyledi. Turani, “Deprem bölgesinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu rakamı 10 milyona çıkardık.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen 2023 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin asrın felaketi olduğunu söyledi. Turani, “2023 yılı ülkemiz için acılı bir yıl oldu. Devletimiz çok büyük. Allah bizi devletsiz bırakmasın. 11 ilimizi etkileyen büyük depremin ilk anından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı olarak yollara düştük. İnsani yardımdan, arama-kurtarmaya, beslenmeden, barınmaya, defin işlemlerinden, manevi desteğe kadar hemen hemen her alanda deprem bölgelerinde sahada bulunduk. Sahada insani yardım konusunda çalışmalarımız hala devam ediyor.” diye konuştu.

Kuzey Irak’ta Pençe - Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlere ilişkin üzüntüsünü dile getiren Turani, ''Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ailesine sabır versin. Aileye bıraktığı acı tarifsiz. Her şey bu vatan için, her şey bu millet için.'' dedi.

"8 MİLYON DEPREMZEDEYE ULAŞTIK"

Turani, Türkiye Diyanet Vakfının deprem bölgesine yaptığı yardımlara ilişkin şunları kaydetti: “Deprem bölgelerine bin 684 TIR ve 439 kamyonet yardım malzemesi gönderdik. Depremzedelerin barınması için 3 bin 678 adet konteyneri bölgeye sevk ederek vatandaşların hizmetine sunduk. Depremden bu yana 8 milyon afetzede kardeşimize ulaşarak yaralarını sarmaya çalıştık. Ramazan yardımlarımız kapsamında başta depremzedeler olmak üzere ülkemizde 10 milyon 346 bin ihtiyaç sahibi kardeşimize milletimizin emanetlerini ulaştırdık. Vekalet Yoluyla Kurban faaliyetleri kapsamında 745 bin 535 hisse kurbanı, öncelik deprem bölgeleri olmak üzere yurt içi ve yurt dışında 34 milyon 667 bin 378 ihtiyaç sahibine ulaştırdık.

Yılın 12 ayı boyunca Vakfımıza emanet edilen adak, akika ve şükür kurbanlarının dağıtımı yapılarak 936 bin 124 muhtaca ulaştık. Dünya genelinde iç savaş ve doğal afetler nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığı ülkelerde yaraların sarılması için çalışıyoruz. Bu kapsamda Afganistan, Yemen, Arakan gibi kriz bölgelerinde 3 milyon 140 bin 875 kişiye milletimizin yardım elini ulaştırdık."

''GAZZE’DE İNSANLIK KATLİAMI GERÇEKLEŞİYOR''

İzani Turan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin ise şunları söyledi: "İnsanlık katliamı gerçekleşiyor. Burada dert sahibi olmak için insan olmak yeterli sebep. Gazze vicdanları yaralıyor. Milletimiz mazlumların yanında, yardımları akıtıyor. İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Filistinli kardeşlerimize sıcak yemek, gıda paketi, hastanelerde elektrik üretimine yönelik yakıt desteği, hijyen paketi, barınma malzemeleri, ilaç, tıbbi malzeme, medikal sıhhi sarf malzemeleri ve kıyafet yardımında bulunduk. Bu yardımları Gazze içerisinden teminini sağlayarak, Türkiye’den gemi ile göndererek ve Mısır içerisinden satın alımı yaparak Filistinli kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 1 milyon 740 bin dolarlık bir desteği ulaştırabildik. Bu desteğimiz artarak devam edecek.”

''63 MİLYON 421 BİN 35 KİŞİYE ULAŞTIK''

Turan, 149 ülkede faaliyetlerinin devam ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, 2023 yılında yaptığı iyilik çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında 63 milyon 421 bin 35 kişiye ulaşmış; işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, çaresizlerin umudu ve sevinci olmaya çalışmıştır.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri