Doğa ve sanat Ankara’nın kalbinde buluştu

Ankara Altınpark Expo Center Fuarı’na Mega Farm ve Pampas Paradise olarak katıldığını söyleyen Nurdan Öztürk, fuar alanına getirdikleri ilginç objeleri ve bitkileri ile göz dolduruyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Altınpark Expo Center Fuarı doğa ve sanatın buluşmasına ev sahipliği yaptı. Bu alanda, Heykeltıraş Sait Rüstem'in eşsiz eserlerinin yanı sıra dış mekan ve iç mekan için çeşitli ürünlerin de sergilendiği bilgisini aktaran Nurdan Öztürk, özellikle toprak ve ahşabın dokusunu yansıtmak amacıyla özenle seçilmiş ürünleri Başkentliler ile buluşturuyor.

Ankara'nın tarihine ve sanata derin ilgi duyduğunu ifade eden Nurdan Öztürk, 57 yaşında ve 15 yıldır sanatla iç içe bir yaşam sürüyor. anadolugazete.com.tr’ye tarihi objeleri ve öykülerini anlatan Öztürk, “Burada sadece yapı malzemeleri değil, aynı zamanda eski kapılar, amfora ve büyüleyici heykeller var. Her eserin kendine has öyküsü var." dedi.

En çok ilgi çeken ürünlerini de anlatan Öztürk, "İstanbul'dan getirdiğimiz ve nostaljik bir hava taşıyan faytonumuz. Bu nostaljik fayton ile ziyaretçilere geçmişe özlem dolu bir yolculuk sunuyoruz. İstanbul adalarını Başkent'imize getirdik. Bunun yanı sıra faytonla birlikte, adalara özgü atmosferi hissettiren bir at aramız da var. At arabasının içi, minik küpler ve pampas çiçekleriyle süslü. Adaların karakteristik kokusunu ziyaretçilerle buluşturmak istedik.” diye konuştu.

"PAMPAS, ÇOK GÜÇLÜ BİR BİTKİDİR"

Pampas bitkisi hakkında bilgilendirme yaparak bu bitkinin zarafetini vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

“Pampas, çok ince, zarif ve güzel bir bitkidir. Ancak bir o kadar çok güçlü bir bitkidir. Rüzgara, soğuğa, kışa, kısacası tüm dış etkenlere karşı dayanıklıdır. İncecik dalı bile kopamayacak kadar güçlüdür. Rüzgarla açıldıkça açılıyor, tohumlarını yayıyor ve sulak yerlerde yetişiyor. Öylesine şık ve zarif bir hal alıyor ki sonra onları renklendirdiğimizde direkt salonlarda evimizin içine adeta o rüzgarı taşımış oluyoruz. İnce dallarıyla kuvvetli bir yapıya sahip olan pampas, rüzgara, soğuğa ve kışa karşı direnç gösteriyor. Salonlara ve evlere adaların huzurunu ve zarafetini taşıyor.”

PAMPAS PARADİSE SERGİ VE ATÖLYE ALANI

Ankara İncek Taşpınar’da bulunan bu özel mekan, sanat ve doğanın benzersiz bir birleşimini sergiliyor. Ankara'nın incisi Pampas Paradise, kendi üretimleri olan bitkilerle dolu nefes kesici bir atmosfer sunuyor.

Atölyenin ve sergi alanının üç katlı bir binada yer aldığını söyleyen Nurdan Öztürk, “Alt katta heykel atölyesi, üst iki katta ise teşhir salonlarımız var. Ankara'nın bu benzersiz sergi salonunda, kendi yetiştirdiğimiz bitkilerden elde ettiğimiz eserler ile ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyoruz. Salonumuz özel bir atmosfere sahip. Özellikle ödemişten getirilen amforalarımız vatandaşlarımızın dikkatini çekiyor." şeklinde konuştu.

"Bu antik amforaların da bir hikayesi var." diyen Öztürk, o öyküyü şöyle anlattı:

Eskiden İstanbul ile Roma arasında paralı bir yol varmış ve o yolu gidip gelirken insanlar hiçbir şekilde hiçbir haydudun saldırısına uğramazlarmış. Yol boyunca da bu kocaman küplerden zeytinyağı, kuru bakliyatlar, su vb. ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çok özel amforalar çıkmış. Bizim atölyemizde bulunan her objenin, her rengin, her dokunun kesinlikle farklı bir hikayesi var.”

SANAT VE ANTİKA İÇ İÇE

Sanat tarihinden jaz tarihine kadar geniş bir bilgi birikimine sahip olan Öztürk, aynı zamanda sosyal projelerde gönüllü olarak yer aldığını belirterek, Tüm doğaseverleri ve sanat tutkunlarını, bu eşsiz mekanı ziyaret etmeye davet etti.

Pampas Paradise’ın Başkentiler için Ankara'nın önde gelen buluşma noktalarından biri haline gelme temennisinde bulunan Öztürk, ziyaretçilere nostaljik bir yolculuk ve sanat dolu bir deneyim sunduklarını ifade etti. Özellikle çocukluktan kalan anılarla bütünleşen antik gaz lambaları, yayıklar ve tulumbalar gibi geçmişin izlerini taşıyan önemli objelere sahip çıkılması gerektiğine de vurgu yapan Öztürk, Fuar kapsamında yer alan Pampas Paradise’ın cumartesi ve pazar günleri Altınpark’ta ziyaretçilerini ağırlamaya devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri