Dolmuş duraklarının yeni yerine taşınması 4 ay gecikti: Açılış Aralık ayına kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları'nın aralık ayında açılacağı belirtildi. Daha önce ağustos ayında açılacağı duyurulan dolmuş duraklarının taşınması böylece 4 ay gecikmiş oldu.

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'nın en işlek noktalarından biri olan Ulus'ta yapımına ilk olarak 2016'da başlanan ve 2018'de açılacağı duyurulan Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları projesi bitirilememiş ve inşaatına ara verilmişti. Yıllar sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaların yeniden başlatıldığı projenin açılış tarihi bir kez daha ertelendi.

"2023'TE AÇILACAK" DENİLMİŞTİ

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Daire Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, geçtiğimiz yıl ocak ayında yaptığı açıklamada Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Dolmuş Durakları inşaatının 2023 yılı içerisinde tamamlanacağını açıklamıştı. Bekir Ödemiş, Ekim 2023'te yeni bir açıklama yapmış ve Ulus Kültür Merkezi Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları projesinin 2024 yılının ortasında açılacağını söylemişti. Ancak aradan geçen zamana rağmen proje tamamlanamadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise mayıs ayında yayınladığı bültende Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Dolmuş Durakları'nın 2024 Ağustos ayında tamamlanacağını ve dolmuşların yeni yerlerine taşınacağını açıklamıştı. Ağustos ayında yine tamamlanamayan proje için yeni açıklama geldi.

YENİ TARİH ARALIK 2024 OLDU

İnşaatı bir türlü tamamlanamayan ve açılışı sürekli ertelenen Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları projesi için yeni tarih verildi.

Geçtiğimiz günlerde Gazi Park'ta düzenlenen 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri Anlama Çalıştayı'nda konuşan Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Daire Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, projenin tamamlanmasına 2 aylık bir süre kaldığını söyledi. Ödemiş'in açıklamasına göre Ulus Kültür Merkezi ve Kapalı Çarşı Dolmuş Durakları'nın Aralık ayında açılması bekleniyor.

Proje tamamlandığında Keçiören ve Mamak dolmuşlarının tamamı Kapalı Çarşı Dolmuş Duraklarına taşınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri