Domuz eti iddiaları sonrası Köfteci Yusuf’ta önemli müşteri kayıpları yaşandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü gıda analizleri kapsamında, “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” kategorisinde yapılan testler sonuçlandı. Sonuçlar içinde ismi açıklanan Köfteci Yusuf'un önemli ölçüde müşteri kaybettiği gözlemlendi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Yapılan analizlerde, Türkiye genelinde geniş bir şube ağına sahip olan Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edildi. Özellikle köfte ve dana eti döner ürünlerinin domuz eti içerdiğinin belirlenmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Bu haberin ardından, Ankara'daki 11 şubeye sahip olan Köfteci Yusuf'ta ciddi bir müşteri kaybı yaşandığı bildirildi. Şubelerdeki çalışanların ifadelerine göre, bu durum kısa süreli bir şok etkisi yaratırken, Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında müşteri sayısında yeniden artış gözlemlendi.

Çalışanlar, Akkaş’ın açıklamalarının ardından müşteri kitlesinde yüzde 10 oranında bir artış yaşandığını iddia etti. Akkaş’ın açıklamalarda bulunduktan sonra müşterilerin bir kısmının ikna olduğunu iddia eden çalışanlar, kendileri ve ailelerinin de burada yediklerini ve bu konuda Yusuf Akkaş'ın söylediklerine inandıklarını söyledi. "Bırakın domuz eti, hastalıklı hayvan dahi kesilmiyor." diyen çalışanlar, insanların gönül rahatlığı ile gelebileceklerini söyledi.

Sonuçlardan sonra da yemek yemeye devam eden müşteriler de Köfteci Yusuf'a karşı bir komplo kurulduğunu ve bu yüzden kayıpların yaşandığını söyledi.

Yaşanan bu durum, özellikle hijyen ve gıda güvenliği konularında tartışmaları da beraberinde getirirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerini sürdürdüğü kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri