Döşemecilik sektörü Ankara'da unutulmaya yüz tutuyor! Talep var ama çırak yetişmiyor!

Ankara'da 43 yıldır mobilya döşemeciliği mesleğini sürdüren Bahattin Güneş, bu sektörün artık unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi. Güneş, mobilyaların yenilenmesi için gelen müşterilerinin olduğunu fakat çırağın yetişmemesinden dolayı endişe duyduğunu ifade etti.

ÖZEL HABER : BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Çaldıran Mahallesi'nde yıllardır mobilya döşemeciliği yapan Bahattin Güneş, sektördeki talebin artmasına rağmen eleman yetiştirmekte zorlandıklarını belirtti. Alım gücünün zorlaşmasından dolayı eski mobilyaların tamir ve yenileme işlerine olan ilginin arttığını bildiren Güneş, "Müşterilerimiz, eski mobilyalarını yenilemek için bize geliyor. Çünkü bir oturma grubu alsanız 45-50 bin civarı arasında fiyatlar. Talep oluyor ama çırak bulamıyoruz.” dedi.

“TALEP VAR AMA ÇIRAK YETİŞMİYOR”

43 senedir mobilya döşemeciliği mesleğini sürdüren Güneş, sektördeki bazı sıkıntılara dikkat çekti:

Talep var ancak bu talepleri karşılayacak genç iş gücü yok. Sektör kötüye doğru gidiyor. ‘Müşteri var ama çırak yok’ eşimle birlikte çalışıyoruz. Talep fazla olunca hangisine yetişeceğini bilemiyorsun. Birini yapsan diğeri kalıyor. Eleman yetişmiyor, biz son nesiliz. Bunları kim yapacak, kim satacak bilmiyoruz. Herkes memur olayım, çok para kazanayım, bir de yorulmayayım havasında. Doğal olarak bu işi yapan olmayınca da sektör bitiyor.”

“İNTERNETTEN GÖRDÜKLERİ MODELLERİ BİREBİR UYGULUYORUZ”

Koltuk, kanepe, sandalye, yatak, minder gibi mobilyaları tamir ettiklerini söyleyen Güneş, “Kanepenin kırık yerini onarıyoruz, koltuk yüz değişimini yapıyoruz. Müşterilerimize yenilenmiş bir şekilde mobilyalarını teslim ediyoruz. İnternetten gördükleri modelleri beğenen müşterilerin taleplerini de birebir karşılıyoruz. Müşterinin neye ihtiyacı varsa hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Kullandıkları kumaşların leke tutmadığını, silinebilir ve dayanıklı olduğunu söyleyen Güneş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Oldukça kaliteli kumaşlarımız var. İki kumaş firması ile çalışıyoruz ve 2 yıl garanti veriyoruz. Bu garantiyi başka firma vermiyor. Şimdiye kadar kumaşlarımızda hiçbir şikâyet almadık.”

MOBİLYA YENİLEME MALİYETİ NE KADAR?

Mobilya yenileme fiyatlarına değinen Güneş, “Koltuk takımının yenilenmesini tanesi 17 bin 500 TL'ye, yüz değişimini ise 12 bin TL'ye yapıyoruz. Kanepenin tamamen yenilenmesini 6 bin TL'ye, yüz değişimini ise 3 bin 500 TL'ye gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri